Maand april

22-04-2020

Coronavirus:
Goed nieuws! De kinderopvang gaat vanaf 11 mei weer (aangepast) open. Als maatregel om het aantal besmettingen met het Coronavirus te beperken zijn alle kinderopvanglocaties gesloten tot 10 mei. Er wordt na 11 mei nog steeds (24-uurs) opvang geboden aan kinderen waarvan één of twee ouders een cruciale beroep hebben.

Tot die tijd krijgen alle ouders hun eigen bijdragen die ze betalen voor de kinderopvang terug. Hiervoor is een speciale compensatieregeling opgesteld. Ook ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen zullen in aanmerking komen voor een compensatieregeling.

Maandag 11 mei:
Vanaf maandag 11 mei zullen we alle kinderen feestelijk ontvangen! Denk aan een welkom bord, slingers en ballonnen bij de deur. Wel zullen er enkele maatregelen genomen moeten worden:- De kinderen zullen regelmatig hun handen moeten wassen met water en zeep en afdrogen met papieren handdoeken.- We zullen de kinderen leren hoesten en niezen in de binnenkant van hun elleboog.- Gebruik van papieren zakdoekjes als het kind moet hoesten of niezen, worden direct weg gegooid en de handen worden gewassen.- Geen handen schudden.- Het RIVM geeft aan dat de gezondheidsrisico's voor kinderen heel beperkt zijn. Het is daarom voor kinderen niet nodig 1,5 meter afstand te houden, ook niet ten opzichte van de gastouder. Ouders en gastouders moeten onderling wel afstand houden.

Herinnering:
Bij binnenkomst staat er een mandje op de trap met overschoenen. Deze kunnen aangetrokken worden indien je na binnen wilt met je schoenen aan. Je kunt ook kiezen om je schoenen in de gang uit te doen. De kinderen lopen tijdens de opvang op hun sloffen of sokjes. Zo blijft de vloer schoon voor de allerkleinste kinderen. Vergeet niet de schriftjes, luiers, billendoekjes en reservekleding mee te geven. Zeker met het mooie weer zullen we veel meer buiten zijn en zullen de kinderen sneller vies kunnen worden.

Website:
Gastouderopvang Kids-First heeft een nieuwe website. www.kids-first.nl Zeker de moeite waard om een kijkje op te nemen. Ook de sluitingsdagen zijn erop te vinden. Het nieuwe e-mailadres is: gastouderopvang@kids-first.nl

Welkom:
We hebben Aarvi al welkom geheten in de vorige nieuwsbrief maar vanaf 11 mei komt Aarvi dan ook echt bij ons spelen. Veel plezier lieve Aarvi!

Ook het allerlaatste plekje van de opvang is gevuld. We kunnen de naam nog niet bekend maken want dit jongetje kan elk moment geboren worden! Wel heten we de ouders Anthony en Patty al van harte welkom!

Thema maand mei:
Het thema voor de maand mei zal zijn: Wat heb jij aan vandaag? We zullen samen met Puk een waslijn maken en kleertjes gaan wassen. Eventuele oude kleding of poppenkleding zijn bij dit thema meer dan welkom!

Opa en oma week:
We hebben besloten om de opa en oma week op een andere manier vorm te gaan geven vanwege de strenge regels vanuit de overheid. Graag horen we of elk kind een opa/oma heeft, wel meerdere met de namen erbij hoe de kinderen opa/oma noemen. We zullen in de week van 18 t/m 22 mei een leuk werkje maken voor elke opa/oma.

Jarig:
In de maand mei hebben we geen verjaardagen van de kinderen bij de opvang.
Wel is het zondag 10 mei Moederdag. Dit is natuurlijk een heel GROOT feestje waard!

Weetje:
Als je kind niet kan slapen zorg dan voor regelmaat. Laat je kind rond dezelfde tijd naar bed gaan en sta op dezelfde tijd op en hanteer steeds hetzelfde ritueel.
Kinderen die gevarieerd eten zouden een betere nachtrust hebben. Suiker zou de slaapkwaliteit verslechteren. Laat kinderen voldoende bewegen. Kinderen die regelmatig bewegen slapen beter dan stilzitters. En creëer `s avonds rust. Rust en ontspanning zijn belangrijk om goed te kunnen inslapen.