Maand april

03-05-2021

Coronavirus:
Ook het Coronavirus heeft ondertussen de opvang bereikt. Als gezin zijn we gelukkig nog niet besmet geraakt en de kinderen van de opvang ook nog niet. Wel zijn er ouders besmet geraakt en op dit moment van schrijven zit er opnieuw een gezin in quarantaine. We wensen iedereen veel sterkte en beterschap toe!

Daarnaast hebben we elk gezin gevraagd om na te denken over de betaling bij wat te doen als de opvang moet sluiten vanwege het Coronavirus. We hebben hier nog niet van alle ouders een duidelijk antwoord op gekregen. Graag horen we zo snel mogelijk van jullie wat de wens hierin is. We zullen dit dan noteren in de app. Hopelijk hoeven we het in de toekomst niet te gebruiken maar de afspraken staan dan in ieder geval al vast.

Als er nog vragen of onduidelijkheden over zijn dan horen we het natuurlijk graag!

VraagouderApp V4:
Sinds enkele weken maken we gebruik van de VraagouderApp V4. De app is in plaats gekomen van de schriftjes. We horen veel enthousiaste reacties van de ouders en ook wij zijn erg enthousiast en scheelt het veel werk tijdens de opvang maar ook daarbuiten. Toch geven we nog een korte uitleg over de app.

Algemene documenten worden alle documenten van de opvang en van het kind neergezet. Deze documenten kunnen gedownload worden zodat ook jullie er altijd inzage in hebben.

Foto`s
De foto`s die gemaakt worden tijdens de opvang kunnen teruggevonden worden onder het kopje foto`s.

Mijn gegevens
Onder dit kopje zijn de gegevens zichtbaar van het gezin en kind(eren). Als er gegevens niet in staan dan betekent het dat we deze gegevens van het gezin en/of kind(eren) niet hebben. We willen jullie dan ook vragen om deze gegevens zo spoedig mogelijk door te sturen naar ons zodat we het compleet kunnen maken. En dat bij een eventuele inspectie de gegevens compleet zijn!

Gegevens gastouders
Hierin zijn de gegevens van de gastouder te vinden. Ook het LRK-nummer wat nodig is om de Kinderopvangtoeslag te regelen.

Instellingen
Onder instellingen kunnen de notificaties aan of uitgezet worden en kan er eventueel een pincode toegevoegd worden aan de app.

Algemene Help
Daar staan de meest gestelde vragen in die gaan over de app.

Onder gastouderopvang kun je de volgende kopjes nogmaals terugvinden: chat, opvang(dagen) die komen en geweest zijn, documenten en gemaakte afspraken.

Meisje op komst:
We mogen jullie het grote nieuws vertellen dat Noya en Selah in oktober een zusje mogen verwachten.

Lieve Elon, Myrna, Noya en Selah van harte gefeliciteerd met de zwangerschap en we wensen jullie een hele mooie zwangerschap toe!

Plaskaarten:
We zijn al een tijdje druk bezig met het oefenen op de wc`s en wat gaat het goed! De eerste kinderen hebben dan ook al een plaskaart vol en mee naar huis gekregen. Sheady heeft thuis zo hard geoefend dat hij al zindelijk is! Knap hoor!

Gesloten opvang dagen:
Woensdag 5 mei is de opvang gesloten, ook is de opvang gesloten van 13-14 mei en van 21-25 mei. Dit vanwege de Christelijke feestdagen waar we als gezin veel waarde aan hechten.

Opa en oma dag:
Woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 mei hebben we opa en oma dag bij de opvang. Dat betekent dat de opa`s en oma`s welkom zijn om bij de opvang te komen kijken.

Vanaf 15:00 uur tot 16:30 uur zullen we samen met de opa`s en oma`s eten, drinken, boekjes lezen, zingen en gezellig spelen.

Vanwege het Coronavirus willen we dit zo veilig mogelijk organiseren en daarom horen we graag voor maandag 17 mei of er opa`s en oma`s bij de opvang willen komen kijken en op welke dag dit het beste uit zal komen.

Indien nodig zullen we dan een planning maken dat alle opa`s en oma`s kunnen komen maar dat de opa`s en oma`s elkaar niet tegen zullen komen. Uiteraard handteren we de maatregelen omtrent het Coronavirus.

Moederdag:
Papa`s opgelet want het is aankomende zondag moederdag!! We helpen jullie alvast want elk kind bij de opvang maakt een mooi werkje voor de moeders met een gedichtje erbij. Jullie rest natuurlijk nog een heerlijk ontbijtje 'op bed'!

Thema in en om het huis:
Wat een leuk thema hebben we met elkaar gehad. We hebben mooie bouwwerkjes gemaakt met de blokken en de duplo.

We hebben ons eigen huis geknutseld en in gekleurd en ook hebben we gewerkt met de vertelplaat van Aap. Aap liet zien wat er in zijn huis stond maar ook wat er allemaal gebeurde om zijn huis heen.

Het hoogtepunt was toch wel het inkleuren van de dakpannen. Wat zijn ze mooi geworden en wat stonden ze gezellig bij de voordeur. We hopen dat ze bij jullie thuis ook zo een mooi plekje hebben gekregen.

Daarnaast hebben we tijdens het thema ook de eerste zaadjes in de moestuin gezaaid, hebben we mooie Koningsmutsen gemaakt en hebben we de Koningsspelen gevierd.

Het was een hele gezellige maand zo met elkaar!

Thema op vakantie:
In dit thema gaat Aap op vakantie en de kinderen gaan mee op deze avontuurlijke reis.

Tijdens dit thema zullen we verschillende boeken lezen over de vakantie maar is het voor thuis ook erg leuk om bijvoorbeeld de boeken: Nijntje aan zee, Boer Boris gaat naar zee, Bobbi in de zomer, Woezel & Pip Hallo vakantie! En Zomerpret te lezen van Leen van Durne.

Voor ons thema tafel kunnen we de volgende spulletjes heel goed gebruiken. Koffertje, zonnebril, duikbril, parasolletje, strandbal, zonnehoedje, handdoekje etc. De kinderen zijn dus weer welkom om spulletjes van thuis mee te nemen voor op de tafel.

Tijdens het thema zullen we weer gaan werken met een vertelplaat, zullen we ijsjes gaan maken, zullen we een waterglijbaan maken met het speelgoed. Maken we ons eigen vakantie tekening, maken we ons eigen koffertje, een handzon en zullen we buiten in de tuin onze eigen camping maken. Ook zullen we een heel mooi verhaal lezen over Aap die op vakantie gaat!

Vanwege Moederdag starten we met het thema in de tweede week van mei.

Voorstelstukje:
Hi, wij willen ons aan jullie voorstellen:
Ik ben Mara, moeder van Arbor, en de allerliefste stiefmoeder ;) van Ivy, 6 jaar. Samen met mijn man Arthur en onze poes Mia Miauw wonen we (tijdelijk) op een oude boerderij in Naarden. Arbor komt al vanaf 3 maanden leeftijd elke maandag spelen bij Michelle en is nu alweer bijna 1 jaar. Ivy speelt sinds kort op de vrijdagmiddag bij Michelle en heeft dan dolle pret met Olivier.
 
Misschien vragen jullie je af waarom we helemaal in Almere een gastouder hebben gezocht. We zijn ons leven langzaam aan het verplaatsen.Ik werk in de zorg in Almere, mijn ouders wonen in Almere, maar het belangrijkste is dat ons eigen stukje paradijs in wording in Almere ligt. We zijn namelijk een huis aan het bouwen in Oosterwold. Mijn man Arthur heeft een hoveniersbedrijf en in Almere hebben wij de mogelijkheid ruim te gaan wonen, zodat ook alle "zooi" ;) van mijn man een plekje heeft. We kijken er enorm naar uit om er te gaan wonen en dat gaat al over 2 maanden gebeuren. Het huis is dan nog niet af dus het zal een zomer kamperen op eigen terrein worden, maar ook dat wordt vast een leuk avontuur!
 
Groeten,
Mara , Arthur, Ivy & Arbor

Weetje:
Baby`s worden geboren met 350 botten. Volwassenen hebben er 206. Wat gebeurt er met die extra botten? Die groeien aan elkaar, zoals bijvoorbeeld de fontanel op het hoofdje van de baby.