Maand augustus

25-08-2020

Wat is het snel gegaan want dit is dan toch echt de laatste nieuwsbrief voor mijn verlof! Vrijdag 11 september zal mijn laatste werkdag zijn. Ik ben dan 36 weken zwanger en een mooie tijd om wat rustiger aan te gaan doen. Het voelt wel heel erg dubbelop want wat ga ik alle kinderen en ouders missen! Wat hebben we het fijn met elkaar en wat zijn er mooie vriendschappen ontstaan bij de opvang. Gelukkig is het voor twee maanden en gaan we daarna heerlijk verder spelen met elkaar.

Laatste werkweek:
Maandag 7 september start de laatste werkweek. In deze week zal Danny ook aanwezig zijn om eventueel te ondersteunen. We zullen er een feestelijke week van maken met elkaar. En vanaf donderdag zal er een 'kleine' springkussen in de tuin staan zodat we de week helemaal feestelijk kunnen afsluiten. Dit blijft nog even een verrassing voor de kinderen!

Leuk dat bijna alle ouders al hebben gereageerd op de uitnodiging voor 11 september. Hebben jullie je nog niet aangemeld? Geen probleem want we hebben nog plek van 15:00 uur tot 16:00 uur. We zorgen voor een lekker hapje en drankje voor zowel de kinderen als de ouders.

Verlof:
Als alles goed gaat en de baby geboren wordt met 40 weken dan zal de opvang starten op 8 november. Natuurlijk houden we jullie hiervan op de hoogte! Fijn om te weten dat het voor iedereen gelukt is om een passende oplossing te vinden en dat alle kinderen daarna weer terug komen bij de opvang. We zijn erg dankbaar voor hoe het gelopen is!

En... hou jullie brievenbus in de gaten want natuurlijk ontvangt iedereen een geboortekaartje!

Coronavirus:
Helaas hebben we nog steeds te maken met het Coronavirus en komen er steeds weer nieuwe patiënten bij. Ook voor de laatste twee weken gelden er regels in de opvang over het virus.

Ouders uit hetzelfde gezin mogen met zijn tweeën de kinderen bij de opvang vandaan halen. De overdracht blijft nog wel steeds zo kort mogelijk en is er al een andere ouder binnen dan wordt er verwacht dat de laatste ouder buiten wacht. We houden de afstand 1,5 meter afstand nog steeds aan op volwassenen.

Ook blijft de Beslisboom nog steeds van toepassing. Deze is mee gezonden met de nieuwsbrief van juni. Laten we hopen dat de komende periode het virus mag afnemen en dat we in november te maken kunnen krijgen met wat versoepelingen. Voor nu wensen we iedereen alle gezondheid toe!

Thema en vakantie:
In de maand november en december zullen we gaan werken aan het thema winter. Net voor de start ontvangen jullie hier meer informatie over. Houd er rekening mee dat we in de maand december gesloten zijn op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. kerstavond en Oudejaarsavond zullen we geopend zijn tot 17:00 uur. Dit doordat we als gezin die avonden een kerkdienst zullen bezoeken. Graag jullie begrip hiervoor. Alle datums zijn ook terug te vinden op de website.

Thema Zomer in je bol!:
Wat hebben we mooie dagen gehad afgelopen maand. We hebben zelfs de langste hittegolf ooit in Nederland mee gemaakt. Daarom hebben we veel gespetterd met water! Onder de sproeier, in het badje, met de watertafel spelen en eigenlijk de hele dag door gebruik maken van water. Heerlijk om zo de verkoeling te kunnen vinden.

Ook hebben we de volgende woorden geoefend met elkaar:
- auto
- tent
- ijsje
- koffer
- water
- bikini
- schelp
- vis

Mooi om te zien dat de kinderen op deze manier zo groeien in hun woordenschat.
Wat vonden jullie van de gemaakte vis, de handzon en de camping mobiel? De kinderen hebben allemaal erg hun best ervoor gedaan.

Afscheid:
Helaas is dan ook echt de laatste dag van Timo geweest. Vanwege hun vakantie en de verplichte quarantaine tijd is het nog niet gelukt om een afscheidsfeestje te vieren voor hem. We plannen snel een datum met elkaar zodat we elkaar allemaal gedag kunnen zeggen.

Jarige:
Afgelopen maand zijn zowel Daan als Olivier jarig geweest en hebben ze dit beide bij de opvang gevierd. Daan deelde appelmoes schildpadden uit en Olivier had rupsen gemaakt van druiven en aardbeien. Het zijn twee gezellige dagen geweest.

In de maand september, oktober en november zijn er geen jarige bij de opvang.

Nieuwe schriftjes:
Sinds enkele weken gebruiken een aantal kinderen al de nieuwe 'Aap' schriftjes als overdracht. De kinderen die dit schriftje nog niet ontvangen hebben omdat hun eigen schriftje nog niet vol is ontvangen deze bij de start in november. Tegen die tijd zullen we aan iedereen vragen om het ritme van het kind opnieuw te noteren. In twee maanden tijd groeien de kinderen namelijk ontzettend!

Foto`s tijdens de opvang:
Het is ontzettend fijn dat er zo een goed gecommuniceerd kan worden via de WhatssApp. Elke ouder maakt hier wel gebruik van. Ook het sturen van de foto`s is een ideale uitkomst. Wel gaat er soms veel tijd in zitten om zowel de vader als de moeder dezelfde foto`s te sturen. Met sommige ouders is er al een Whatsapp groep aangemaakt waar zowel vader als moeder in zit. Aan het einde van de dag sturen we dan de foto`s via de WhatsApp toe. Graag horen we als meerdere ouders hier gebruik van willen maken. Zo blijft het voor overzichtelijk en kost het minder tijd!

Wisseling qua dag:
Vanaf maart 2021 zoeken we voor een kindje van de opvang een plekje op de maandag, dinsdag of de donderdag. Het kindje komt nu op de woensdag. Graag horen we van jullie of er iemand kan ruilen met één deze dagen. Dat zou dus betekenen dat je eigen kind een plekje krijgt op de woensdag i.p.v. de maandag, dinsdag of de donderdag. Een aantal ouders denken er al over na en dat waarderen we erg graag!

Kosten 2021:
Einde van het jaar moet er altijd doorgegeven worden wat de kosten voor de opvang word in het nieuwe jaar. Onze kosten blijven hetzelfde. Dat betekend dus een uurtarief van €5,50. Er zal dus niets veranderd worden in heel 2021.

Weetje:
Het leren bespelen van een muziekinstrument zorgt ervoor dat het begrip van non-verbale communicatie - de basis voor het leggen van sociale contacten en het sluiten van vriendschappen - doet toenemen! En dat bewegen de geheugenfunctie stimuleert.

Afsluiting:
Dan zijn we toch nu echt aangekomen bij de laatste woorden van deze nieuwsbrief. We willen jullie allemaal hartelijk danken voor de afgelopen periode. Jullie vertrouwen in de opvang. De lieve woorden en het meeleven met de zwangerschap. De kinderen met de vele knuffels en kusjes maar vooral hun gezelligheid iedere dag! Elke dag was het een feest om te mogen werken en dat gaan we de laatste twee weken ook nog mee maken. Nogmaals hartelijk dank en tot in november!

Lieve kinderen,
Heel veel plezier bij de 'vervangende' gastouder, opa`s-oma`s, tantes en ooms! Sturen jullie soms nog even een berichtje om te vertellen hoe het gaat met jullie?