Maand augustus

26-08-2021
Beste ouders,

Zo goed als iedereen is met vakantie geweest en we hebben mooie verhalen gehoord en fantastische foto`s gezien. Voor degene die nog met vakantie gaan, we wensen jullie een hele fijne vakantie toe!

Jarige:
Op 5 september is Dominique jarig, de moeder van Daan. En op 27 september is Cady jarig, zij wordt dan alweer 1 jaar!

Beide alvast gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst.

Planning:
Maandag: Daan, Arbor, Pepijn, Ylin en Sheady

Dinsdag: Pepijn, Daan, Selah en Cady

Woensdag: Ylin, Ezrah en Cady (Pepijn)

Donderdag: Daan, Pepijn, Cady, Selah en Arbor

Vrijdag: Pepijn, Sheady, Selah, Ylin en Ivy (m)

Olivier is 10 jaar geworden en dat betekent dat hij dan niet meer meegeteld hoeft te worden in de planning.

Fijn dat de planning voor bijna alle ouders in orde is gekomen. Iedereen bedankt voor het meedenken!

Thema Zomer in je bol:
Wat een bijzonder thema hadden we afgelopen maand. Zomer in je bol maar we hebben bijna elke dag regen gehad! Dat was toch wel een beetje gek maar gelukkig konden we de zon zelf maken en hebben we buiten gedanst in de regen om de zon tevoorschijn te laten komen.

We hebben met de vertelplaat gewerkt, we hebben allemaal een mooie narcis gemaakt en een zomerse memoriespel gemaakt. Aankomende maandag en dinsdag zullen we het thema afsluiten met het maken van een tent in de tuin en daarbij een fantastische zomerfoto van elk kind!

Zoals eerder vermeld mag elk kind maandag en dinsdag zo zomers mogelijk gekleed komen naar de opvang. (Of kleding meenemen.) De zomerse foto's sturen we natuurlijk toe in de opvang app.

Thema mijn lichaam:
De komende maand gaan we werken aan het thema Aap en mijn lichaam. In dit thema gaan de kinderen samen met Aap op een spelenderwijs hun lichaam ontdekken.

In dit thema gaan we diverse activiteiten doen waarbij het lichaam centraal staat. Zo gaan de kinderen veel dansen en bewegen en leren zij tijdens het bewegingsspel hun lichaamsdelen aan te wijzen. De kinderen gaan gezichtjes maken en helpen met pannenkoeken bakken die zij versieren met gezichtjes.

Ook leren de kinderen dat je weer beter gemaakt kunt worden als je ziek ben. Ze gaan dan Aap ook weer beter maken omdat Aap pijn in zijn buik heeft. We gaan knutselen, liedjes zingen, versje leren en oefenen met memorie. Uiteraard is alles spelenderwijs en wordt er geen enkele druk uitgeoefend op de kinderen.

Jullie kunnen thuis ook aansluiten op de belevenissen van je kind(eren) tijdens dit thema. Probeer eens de lichaamsdelen te benoemen en aan te wijzen. Voor de thematafel zoeken we weer de volgende spullen. Dokterspullen, pop in een badje, meetlint, lege flessen shampoo, lege tandpasta tube, zeep en een tandenborstel.

Met de oudere kinderen van de opvang zullen we verschillende activiteiten in een kring doen.

Complimenten voor jullie als ouders voor telkens alle mee gebrachte spullen voor op de thema tafel. De kinderen vinden het geweldig om te kunnen vertellen dat zij spullen vanuit huis meegenomen hebben. Bedankt!

Agenda:
16 september is het de dag van de gastouder.

Op maandag 4 oktober willen we een uitje organiseren naar de kinderboerderij. Hierbij is hulp nodig qua organisatie en vervoer. Lijkt het jou leuk om te helpen dan horen we het graag!

Op 6 oktober begint de Kinderboekenweek met als thema beroepen. Wie komt er in die week voorlezen bij de opvang? Een opa en oma zou natuurlijk ook fantastisch zijn!
En misschien dat jullie als stoere ouders wel wat kunnen komen vertellen over jullie beroep?!

Het lijkt ons ontzettend leuk om met jullie over de komende activiteiten te sparren!

Workshop Kinder EHBO:
Vanavond is er de workshop Kinder EHBO. De workshop wordt georganiseerd door Danny en zal om 19:30 uur starten. Inloop vanaf 19:15 uur. Ontzettend leuk om zoveel aanmeldingen binnen te hebben gekregen en we beloven er een fantastische avond van te maken met elkaar!

Weetje:
Alvast een weetje voor vanavond.
De vijf belangrijkste punten van EHBO zijn:- Let op gevaar.
- Ga na wat er gebeurd is en daarna wat het slachtoffer mankeert.
- Stel het slachtoffer gerust en zorg voor beschutting.
- Zorg voor professionele hulp.
- Help het slachtoffer op de plaats waar hij ligt of zit.