Maand december

30-12-2020

Coronavirus:
De afgelopen maanden zijn we telkens de nieuwsbrief begonnen met nieuws over het Coronavirus en helaas deze maand ook weer.

Sinds enkele weken zitten we in een Lock down en is de opvang alleen geopend voor kinderen wiens ouder(s) een cruciaal beroep uitvoeren. Dat betekent dat we voor een korte periode afscheid hebben genomen van Joel en dat het afscheid van Aarvi vervroegd werd.

De Lock down duurt voor nu tot 19 januari 2021 en we hopen dan ook zo spoedig mogelijk te horen of de opvang daarna weer voor iedereen open mag gaan. We hopen natuurlijk ook dat we binnenkort alle ouders weer binnen mogen verwelkomen!

Afscheid Aarvi:
Zoals net vermeld hebben we eerder afscheid moeten nemen van Aarvi dan dat de bedoeling was. Aarvi kwam vier dagen in de week spelen bij de opvang en kende elk kindje en elke ouder van de opvang. Ze zwaaide dan ook graag alle kinderen uit als ze naar huis toe gingen. We missen Aarvi nu al heel erg en we hopen haar in de toekomst weer te mogen ontmoeten bij de opvang. Voor nu wensen we Aarvi en haar lieve ouders het beste toe!

Welkom Ivy:
Sinds augustus speelt Arbor op de maandagen bij de opvang. Arbor heeft het heel erg naar zijn zin en heeft al vriendjes gemaakt met Daan, Pepijn en Olivier. Arbor heeft ook een hele lieve zus Ivy. Ivy komt na de Lock down elke vrijdagmiddag spelen bij de opvang. Wat ontzettend gezellig Ivy! Je bent zo welkom!

Olivier en zijn lege flessen actie:
In de afgelopen maanden heeft Olivier 800 lege flessen opgehaald voor het Ronald MC Donalds Kinderfonds. Deze 800 flessen zijn omgerekend 200,00 waard. Super knap Olivier en wat zijn we trots op je!

Planning:
Vanwege wisselingen zijn er op meerdere dagen wat plekjes vrijgekomen. We hebben een mooie poster op het raam gehangen en proberen via Facebook wat reclame te maken maar we willen jullie ook vragen om reclame te maken voor de opvang. Mond op mondreclame werkt vaak het beste. En hoe leuk zou het zijn als er een bekend vriendje of vriendinnetje bij de opvang komt spelen...

Op de website houden we nauwkeurig bij hoeveel plekjes we telkens beschikbaar hebben. (www.kids-first.nl)

EHBO certificaat:
Na zeven jaar een eigen EHBO-bedrijf te hebben gehad, hebben we enkele maanden geleden besloten om hier mee te stoppen. Dit betekent dan ook dat je jaarlijks verplicht bent om je EHBO-certificaat te gaan halen voor de opvang.

Begin december heeft Michelle dan ook een EHBO-cursus gevolgd en heeft zij deze foutloos doorlopen. Dat betekent dat ze voor een jaar lang een geldig certificaat heeft.

Inspectie gastouderbureau(s):
De afgelopen weken is er vanuit meerdere gastouderbureaus controle geweest. Dit gebeurt minimaal een keer in het jaar als er kinderen aanwezig zijn binnen de opvang. Met alle bureaus zijn de gesprekken goed verlopen en is de controle weer helemaal goed gekeurd! Superfijn en we zijn dankbaar voor de goede samenwerking.

Kosteloos materiaal:
We knutselen graag met de kinderen en hiervoor maken we veel gebruik van kosteloos materiaal. Willen jullie meesparen?! Denk bijvoorbeeld aan lege pakken, wc rollen, knopen, touw, papieren bordjes etc.

Jaar rooster:
Er zit een foutje in het jaar rooster die enkele weken geleden verstuurd is. Op donderdag 13 mei is het Hemelvaartsdag en is de opvang gesloten. Op vrijdag 14 mei is de opvang ook gesloten net zoals vele bedrijven op die dag. Vrijdag 14 mei stond tot op heden niet vermeld in de jaar planning. Deze hebben we nu aangepast en ook vermeld op de website. Noteer dus goed dat vrijdag 14 mei de opvang gesloten is! Excuus voor de eventuele verwarring.

Thema:
In januari starten we met het thema Aap in de jungle. Iedereen kent Aap natuurlijk al heel erg goed maar hoe leuk is het om meer te weten te komen over Aap. Want wanneer is Aap nou jarig en waar slaapt Aap als de kinderen van de opvang naar huis toe zijn?

We gaan Aap beter leren kennen doormiddel van een mooie vertelplaat, een versje over Aap, een thema hoek, spelletjes, knutselwerkjes en ook zullen we de verjaardag van Aap gaan vieren bij de opvang. (Het feestje zal zijn op dinsdag 26 januari 2021.)

Meer informatie over het thema zit bijgevoegd in de mail. Het gaat een hele gezellige maand worden met Aap en alle kinderen van de opvang.

Voorstelronde:
De meeste kinderen kennen elkaar allemaal goed en veel ouders kennen elkaar ook maar het lijkt ons erg leuk om elkaar beter te leren kennen. Daarom is het idee ontstaan om elkaar voor te stellen in de nieuwsbrief.

Elke maand verteld een ouder over zijn of haar gezin. Denk aan de namen van het gezin, eventuele huisdieren en wat het gezin leuk vindt om te doen in hun vrije tijd. Meer informatie is natuurlijk altijd welkom maar hou het laagdrempelig. In de maand januari zullen wij zelf als gezin starten met de voorstelronde zodat het idee erachter bekend wordt. Dit alles is uiteraard niet verplicht.

Weetje:
De meeste baby`s zijn links- en rechtshandig: ze gebruiken beide handen tegelijk. Rond driejarige leeftijd krijgen veel kinderen een voorkeur voor de linker- of rechterhand.

En... wist je dat een peuter zo`n 176 stappen per minuut zet! Dat is pas TOP sport!