Maand februari

21-02-2020

Iedere maand komt de nieuwsbrief uit. Hierin worden de ouders geïnformeerd over het reilen en zeilen binnen de opvang.

Er wordt informatie gegeven over de opvang, leuke uitspraken en belevenissen van de kinderen, tips en weetjes en allerlei andere leuke zaken. Uit privacyoverwegingen hebben we de foto`s van de kinderen weg gehaald. 

De eerste weken:
De eerste weken zijn voorbij gevlogen en wat hebben we het gezellig gehad. We zijn begonnen met het thema: Welkom! Zo hebben we niet alleen Puk leren kennen maar ook de kinderen van de opvang. De eerste vriendschappen zijn al gesloten. Ook is er een start gemaakt met de thema hoek. Van elk kind hangt er een leuke foto bij.

Binnenkomst:
Bij binnenkomst staat er een mandje op de trap met overschoenen. Deze kunnen aangetrokken worden indien je na binnen wilt met je schoenen aan. Je kunt er ook voor kiezen om je schoenen uit te doen in de gang. 

De kinderen lopen tijdens de opvang op hun sloffen of sokjes. Zo blijft de vloer schoon voor de allerkleinste kinderen. Elk kind heeft zijn/haar eigen mandje. Hierin kunnen spullen gelegd worden zoals luiers, reserve kleding en het overdrachtsschriftje.

Huisregels en vakantie:
Elke gezin heeft de huisregels en de vakantiedagen ontvangen vanuit de opvang. Graag ontvangen we binnenkort de vakantie van de kinderen zodat we hier rekening mee kunnen houden in de planning.

Portfolio:
Elk kind ontvangt van de opvang een portfolio hierin kunnen de werkjes en foto`s bewaard worden vanuit de opvang. Een leuke herinnering voor later!

Moestuin:
Vanaf maart kunnen de eerste zaadjes gepland worden in de moestuin. Hier zullen we samen met de kinderen actief mee bezig zijn. De moestuin is te vinden achter ons huis. Jullie zijn altijd welkom om een kijkje te komen nemen! In de zomer kunnen jullie er heerlijk van plukken.

Openingsfeestje:
Zondag 1 maart vieren we het openingsfeestje van de opvang. Iedereen is welkom! We zullen potjes gaan versieren, zaadjes planten in de moestuin, fruit spiesjes maken en nog véél meer leuks. We horen graag of je ook komt!

Het feestje zal zijn van 14:00 - 16:00 uur.

Opa en oma week:
In de week van 18 t/m 22 mei is het opa en oma week. Alle opa`s en oma`s zijn in die week van harte welkom om bij de opvang te komen kijken. Verdere informatie volgt spoedig maar zet alvast de datum in de agenda!

Maand afsluiting:
Op de 21ste van iedere maand zullen we de uren invullen in het urenregistratie systeem. Vanuit het gastouderbureau ontvangen jullie hiervan een melding en de factuur. We hebben bewust gekozen voor deze datum omdat op de 21ste van iedere maand kinderopvangtoeslag wordt gestort. Als er vragen over zijn stel ze gerust.

Jarig:
Amelia is op 17 februari jarig geweest! Gefeliciteerd. Noya viert op 8 maart haar derde verjaardag. We wensen je alvast een hele fijne dag toe!

Weetje:
Positief opvoeden: top 10 tips
1. Geef oprechte aandacht
2. Geef knuffel of aai
3. Praat met je kind
4. Wees positief
5. Voorkom verveling
6. Leer nieuwe dingen
7. Stel basisregels
8. Vertel hoe te gedragen
9. Blijf realistisch
10. Doe iets samen