Maand februari

19-02-2021

Coronavirus:
Wat fijn dat de opvang voor iedereen weer geopend is! Met wat aanpassingen voelen zowel de ouders als de kinderen zich weer helemaal welkom bij de opvang.

De richtlijnen hangen bij de voordeur en ook De Beslisboom. Deze kan gebruikt worden bij verdenkingen op het virus.

Bij binnenkomst vragen we de ouder gebruik te maken van overschoentjes en het advies is om een mondkapje te dragen. We hopen dat dit snel veranderd kan worden.

Cursussen:
In de komende weken zal Michelle verschillende cursussen volgen om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de laatste methodes en richtlijnen.

Zo heeft de cursus Meldcode kindermishandeling gevolgd en volgt zij binnenkort de cursus Hoogsentiviteit bij kinderen, cursus rouwverwerking, de cursus zindelijkheid en de cursus Maak van tandenpoetsen een knuffelmoment.

AED:
Bij de voordeur hangt er een AED. We hopen de AED nooit te hoeven gebruiken maar wat een fijn idee dat de AED wel zo voor het grijpen is. De elektroden zijn net vervangen en dat betekent dat ze weer een hele periode mee kunnen. Goed om te weten dat de AED ook aangesloten kan worden op kinderen!

1 jarig bestaan:
Op 1 februari bestond de opvang 'alweer' 1 jaar. Alle kinderen kwamen in die week via de rode loper binnen. In die week hebben we ook een kabouterdag gehad. De kinderen werden tijdens de opvang omgetoverd tot kabouter waarna we een super leuke kabouterroute hebben gevolgd. Het was een mooie week en we zijn dankbaar voor het eerste jarig bestaan van de opvang.

In de zomer tijdens het zomerfeest hopen we het feestje opnieuw te kunnen vieren maar dan met alle ouders en kinderen van de opvang erbij.

Afscheid:
Met een GROTE lach en HEEL VEEL vrolijke tranen nemen we afscheid van Noya. Noya wordt 8 maart alweer 4 jaar en gaat dan naar de basisschool toe. We gaan Noya heel erg missen want Noya is een fantastische hulp bij de opvang, heeft heel veel vriendjes en vriendinnetjes en met haar vrolijkheid zingt en danst ze graag de hele dag door!

Als Noya vakantie heeft komt ze nog geregeld spelen bij de opvang. Gelukkig blijven we haar dan nog zien!

Lieve Noya, we wensen je alvast heel veel plezier toe op de basisschool maar we weten zeker dat het helemaal goed gaat komen! De juffen boffen met jou!

Thema winter:
Wat hebben we geboft met het weer! Wat een sneeuw was er gevallen. Het was op de wegen misschien niet altijd fijn om te rijden maar de kinderen hebben genoten van de vele sneeuw! Sneeuwpop maken, op de slee rijden, sneeuwengel maken, sneeuwballen gooien en de mooiste wandelingen maken!

Binnen hebben we gespeeld aan de winter tafel. Hebben we een sneeuwpop gemaakt met een afwasborstel. Het liedje over de winter geleerd, met de vertelplaat gewerkt, heerlijke sneeuwcakejes gemaakt en nog veel meer leuke dingen gedaan!

Ook hebben alle kinderen een heel mooi Valentijnswerkje gemaakt voor papa of mama.  

Thema eten en drinken:
Aankomende maand gaan we werken aan het thema eten en drinken. Dat gaat leuk worden en natuurlijk ook heel erg lekker!

We gaan werken met een nieuwe vertelplaat, we gaan groenten en fruit halen bij de groentewinkel, we gaan ons eigen boterham beplakken en we maken ons eigen groentesoep. We zullen de maand afsluiten met een aardappelrace.

In de week van 22 maart maken we ons eigen restaurant. De kinderen mogen dan hun eigen (avond) eten koken in die week.

Hebben jullie mooie spullen voor op onze thema tafel? Dan mogen jullie ze zeker meenemen! Denk bijvoorbeeld aan kookschorten, koksmutsen en kookboeken.

Moestuin:
We gaan al langzaam richting de lente en dat betekent dat in de moestuin ook weer gewerkt kan gaan worden. We zullen de aardbeien over gaan planten naar de tuin en we zullen een begin maken met het stekken van de eerste zaadjes binnen. Hebben jullie zaadjes thuis liggen dan mogen deze mee genomen worden zodat we ze met elkaar kunnen gaan stekken.

Wist je dat je van de groente uit de supermarkt ook nieuwe plantjes kunt maken? Dit zullen wee samen met de kinderen gaan ontdekken!

Boekenweek:
Van 6 - 14 maart houden we boekenweek bij de opvang. We zijn op zoek naar een hele mooie vertel(ster)ler die het leuk vind om een boek te komen voorlezen bij de opvang.

Denk bijvoorbeeld aan een papa of mama. Een opa of oma, tante of oom of misschien wel een bekend iemand? Als jullie iemand kennen dan horen we het heel erg graag!

Lezen in deze periode zal dan nog leuker worden met en voor de kinderen!

Kindgegevens:
Alle ouders hebben in de afgelopen weken een nieuw formulier kindgegevens ontvangen. We hebben deze nog niet van iedereen terug gekregen. Zouden jullie deze kunnen invullen en terug willen sturen per e-mail of deze willen uitprinten en overhandigen.

Het is namelijk goed om jaarlijks de gegevens van de kinderen te controleren maar ook de wensen van de ouders.

Er staat een stukje geschreven over vervoer fiets. Sinds kort hebben we een bakfiets en kan deze gebruikt worden als vervoermiddel.

Het volgende stukje gaat over het publiceren van foto`s op Facebook. Het is goed om te weten dat de gezichten van de kinderen van de opvang weg gehaald worden voordat ze geplaatst worden op Facebook. Schroom niet om als nog aan te geven dat hier geen gebruik van gemaakt mag worden. Foto`s van de kinderen zullen niet geplaatst worden op de website van Kids-First.

Kosteloos materiaal:
We hadden enkele weken geleden een oproepje gedaan voor kosteloos materiaal en daar is veel gehoor aangegeven. Voor nu hebben we dan ook voldoende liggen. Iedereen bedankt voor het meesparen!

Voorstelronde:
Afgelopen maand hebben wij ons als gezin voorgesteld. Deze maand zal het gezin van Daan zich voorstellen. Sander, Dominque en Daan bedankt voor jullie leuke tekst!

Wie wilt het stukje schrijven voor volgende maand...?

Hallo!
Ons gezin bestaat uit Sander, Dominique en Daan.
Sander en ik hebben elkaar leren kennen op onze 14e, waarbij wij kort verkering hebben gehad. Wij zijn elkaar echter nooit uit het oog verloren en 11 jaar geleden hebben we tegen elkaar gezegd; 'Laten we het nogmaals proberen en dan zien we wel waar het schip strand', nou tot op heden varen we dus nog. Wij hadden ons "even" via woningnet ingeschreven op een woning, om te zien hoeveelste we ongeveer waren op de lijst, inmiddels wonen we 10 jaar samen waarvan alle jaren in Almere Poort.

Wij zijn allebei verpleegkundige. Sander heeft zijn opleiding in het VUMC gevolgd en heeft na de opleiding nog op de afdeling Urologie en Vaatchirurgie gewerkt. Sinds een jaar werkt Sander op de MC Ambulance in Amsterdam.
Ik (Dominique) heb de verpleegkundige opleiding in het UMC Utrecht gevolgd en ben blijven plakken op de afdeling algemene en oncologische Gynaecologie, maar sinds 2 weken werk ik in de thuiszorg in Almere waar ik een leerteam van studenten begeleid.

In augustus 2019 zijn wij de trotse ouders geworden van Daan. Daan is inmiddels 18 maanden en alweer een jaar bij de opvang. Daan is een lief, zorgzaam jongetje dat erg van gezelschap houdt, maar ook wanneer het hem wat te druk wordt, hij wat op de achtergrond verdwijnt en het allemaal maar even aanschouwt.

In het verleden hebben Sander en ik meegedaan met de Carbadgerun, waarna we bij terugkomst een camper hebben gekocht. Heerlijk vinden we het. We houden erg van avontuur en lekker een beetje rondrijden. Dus wanneer wij een paar dagen vrij zijn gaan we graag op pad met de camper! Nog leuke tips? Wij horen ze graag! 

Sander gaat graag met de mannen een nachtje vissen en ik hou er wel van om op zijn tijd een taartje te bakken, ook wandelen we veel en zijn we vooral graag buiten.

Sander is het broertje van Annette, wij worden dus de trotse oom, tante en grote neef van een nieuw neefje of nichtje die ook bij de opvang komt spelen!

Weetje:
Lezen met kinderen is zo belangrijk omdat:

  • Ze even lekker kunnen wegdromen.

  • Ze vergroten hun woordenschat.

  • Het is ontzettend goed voor hun sociale ontwikkeling.

Je kunt op elke leeftijd starten met voorlezen. De meeste kinderen vinden het fantastisch om samen naar de bibliotheek te gaan en hun eigen boekjes uit te zoeken. (Wij hebben een mini bieb in de moestuin staan!) Je kunt hier zelfs leuke (knuffel)boekjes vinden voor baby`s.

Kinderen zijn gratis lid van de bieb en je kunt direct starten. Door regelmatig samen te lezen en voor het slapen gaan een verhaaltje te lezen, geef je je kind een goede basis.

Lezen kun je ook heel gezellig maken door bijvoorbeeld te gaan lezen in een hut, onder de tafel of misschien wel liggend op de grond?