Maand januari

24-01-2021

Voor iedereen die we nog niet gesproken hebben, de beste wensen voor 2021! We wensen alle ouders en kinderen een heel mooi, liefdevol en gezond nieuwjaar toe.

Lock down:
Helaas, zitten we sowieso nog tot 8 februari aan de Lock down vast en wat inhoudt dat helaas nog niet alle kinderen bij de opvang mogen spelen. We missen de kinderen en de ouders en we hopen elkaar snel weer te mogen verwelkomen!

Aankomende week zullen we de kinderen een leuk pakketje toesturen zodat ook zij met het nieuwe thema kunnen starten maar dan vanuit huis. Alvast veel plezier!

Welkom:
Afgelopen periode hebben we ontzettend veel nieuwe aanmeldingen binnengekregen en nog steeds komen ze binnen. Wat zijn we hier dankbaar voor maar helaas hebben we niet voor alle kinderen plek. Wel mogen we de volgende kinderen en ouders van harte welkom heten bij de opvang.

Sheady is een hele stoere jongen man van bijna twee jaar oud en komt vanaf maart spelen op de maandag en de vrijdag. Veel plezier Sheady. Martijn en Bianca ook jullie van harte welkom bij de opvang!

June is een prachtige meid van zes maanden oud en zij komt spelen op de dinsdag en de donderdag. Alvin, Kimberly en June van harte welkom bij de opvang en tot in maart!

Thomas en Annette zijn in blijde verwachting en in het najaar van 2021 zal hun prachtige baby bij de opvang komen spelen. Thomas en Annette we wensen jullie een voorspoedige zwangerschap verder! Nog een leuk weetje is dat Thomas en Annette de oom en tante van Daan zijn. Leuk, leuk, leuk!

Ivy en Cady zullen starten met de opvang zodra de Lock down voorbij is. We zien uit naar jullie komst!

Met al deze aanmeldingen zit de opvang zo goed als vol. We zijn hier opnieuw ontzettend dankbaar voor.

Thema Aap in de jungle:
We zijn bijna aan het einde van ons thema Aap in de jungle gekomen. Dinsdag vieren we nog de verjaardag van Aap en daarna zullen we het thema met elkaar afronden.

Wat is het een ontzettend leuk thema geworden en ook zeker dank aan alle ouders voor het zo enthousiast op pakken ervan!

De thematafel heeft ontzettend aangesproken bij iedereen en hoe leuk was het dat er allemaal dieren bij de opvang erbij kwamen. Een mooie giraffe, olifant, aap, krokodil, papegaai en nijlpaard maakte de opvang nog gezelliger!

Ook hebben alle kinderen hebben hun eigen Aap gemaakt maar ook een huisje voor Aap om in te wonen. Aap is uit logeren geweest bij Noya en Selah en ook bij Daan heeft Aap een nachtje gelogeerd.

Ook hebben we een fantasie aap geknutseld, werkbladen gemaakt over dieren uit de jungle en een memoriespel. Natuurlijk hebben we ook weer lekker gebakken (koekjes) en gekookt (wortelsoep). Wat was het fijn met elkaar!

Thema winter:
Aankomende maand werken aan het thema winter. Nu de winkels dicht zijn is het best lastig om aan spullen te komen dus hebben jullie winterse spullen thuis liggen die we aankomende maand mogen gebruiken op ons thematafel dan heel graag! (sjaal, mutsen, wanten, boekjes over de winter, sneeuwvlokken, slee, sneeuwpop etc.)

Deze maand zullen we een liedje leren over de winter, zullen we weer werken met een mooie vertelplaat over de winter, maken we ons eigen sneeuwpop, zullen we winter cakejes bakken, maken we een mooi knutselwerkje over de sneeuw en zullen we een verteldoos maken met allemaal winterse spullen erin.

Met dit alles doet Aap natuurlijk fantastisch mee!

Jubileum:
1 februari 2021 zal de opvang een jaar open zijn en dit zullen we in die week gaan vieren met de kinderen en de ouders van de noodopvang. We hopen dit met het zomerfeest met alle kinderen en ouders van de opvang opnieuw te kunnen gaan vieren. Helaas, is dit nu niet haalbaar vanwege het Coronavirus.

Voorstelronde:
In deze maand zullen wij ons als gezin voorstellen. Vanaf volgende maand hopen we dat een ander gezin zich wil voorstellen zodat we elkaar allemaal beter zullen leren kennen. Wie durft de eerstvolgende te zijn...?!

Ons gezin bestaat uit Danny, Michelle, Olivier en Pepijn. Danny en Michelle hebben elkaar rond hun vijftiende ontmoet in een dansschool in Zeist. Hier zaten zij beide op stijldansen en al snel gingen ze samen dansen en kregen ze verkering. (In die tijd noemde je dat echt nog verkering ja!) Na enkele maanden ging de verkering uit en is het contact in de loop ter tijden steeds minder geworden.

Vier jaar geleden zijn ze elkaar opnieuw tegengekomen via LinkedIn en was er gelijk opnieuw een goede klik tussen beide. Uiteindelijk is besloten dat Michelle met Olivier introk bij Danny. Juni 2018 zijn ze met zijn drie├źn! getrouwd bij Haddock in Almere.

Danny is werkzaam als leidinggevende bij Sportfondsen Stichtse Vecht in Maarssen. Elke dag rijdt hij heen en weer om alle zwemzaken op orde te houden. Een uitdagende baan wat hij met veel plezier en passie doet. Daarnaast zit Danny al jaren op volleybal.

Michelle is jaren leidinggevende geweest in de kinderopvang en heeft vier jaar lang voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Dit heeft ze met heel veel plezier gedaan maar ze miste het contact met de ouders en met de kinderen. De klassen werden groter en de werkdruk werd steeds meer. Vandaar dat ze opnieuw de opvang in wilde gaan maar nu vanuit huis zodat Olivier en Pepijn ook alle aandacht konden blijven houden. De hobby`s van Michelle zijn dwarsfluiten en zingen.

Olivier zit in groep 6 van de Bombardon en heeft het erg naar zijn zin. Olivier is een hele sociale jongen met veel vriendjes. Ook Olivier zit op volleybal en beleefd daar erg veel plezier aan.

Pepijn is inmiddels alweer bijna vier maanden oud. Hij geniet van alle aandacht die hij krijgt bij de opvang en hij vindt alle handjes in de box wel heel gezellig. En als hij moe is gaat hij lekker boven slapen.

Als gezin houden we heel erg veel van wandelen. Dit doen we dan eigenlijk ook zodra het kan. Verder houden we erg van kamperen en zullen we dit jaar veel te vinden zijn op onze vaste staan plek in Ermelo.

Weetje:
Het brein van een driejarige jongen weeg 1,3 kilo, het brein van een driejarig meisje weegt 1,1 kilo. Wat uiteraard niets zegt over intelligentie. Tegen de tijd dat je kind bijna peuter af is, zijn de hersenen bijna volgroeid. Maar dat betekent niet dat ze al 'af' zijn, dat duurt zeker tot de 25e verjaardag van je kind.