Maand juli

27-07-2021
Beste ouders,

Wij genieten nog heerlijk van onze laatste vakantiedagen en we hopen dat iedereen die ook al op vakantie geweest is net zo hebben genoten!

De opvang start aankomende maandag weer.
We zullen dan starten met het thema; Zomer in je bol. Om de opvang zo 'veilig' mogelijk te laten starten willen we iedereen wijzen op de regels vanuit de overheid.

De opvang wordt pas gestart als het hele gezin 10 dagen in thuisquarantaine is geweest na een verblijf in een gebied met een zeer hoog coronarisico. Dit geldt ook als het gezin al is gevaccineerd of een herstelbewijs heeft. Met een coronatest op dag vijf kan de duur van het thuisblijven verkort worden.

We zullen de regels strak hanteren zodat we hopelijk opnieuw corona buiten de deur van de opvang kunnen houden.

Facturatie:
1 september vind de volgende facturatie plaats. Binnen enkele uren en maximaal binnen drie dagen ontvangen jullie dan de factuur vanuit het gastouderbureau. Deze dient zo snel mogelijk betaald te worden zodat het gastouderbureau ons ook weer kan betalen. Helaas, loopt dit vaak niet altijd goed.

Het kan altijd gebeuren dat je de betaling een keer vergeet en dat is niet erg, je zult dan een herinnering krijgen vanuit het gastouderbureau of vanuit ons. Binnen enkele dagen dient de factuur dan alsnog betaald te worden.

Vaak gebeurt dit dan ook maar helaas nog steeds niet altijd. We zullen hierdoor een nieuw regelement toevoegen aan de huisregels waarin staat dat de betaling binnen tien dagen voldaan moet zijn anders zal de opvang stoppen tot het moment dat de factuur volledig betaald is. De gemiste opvanguren zullen wel doorberekend worden met de huidige maand.

We hopen dat dit niet hoeft te gaan gebeuren maar wij als gezin dienen ook onze eigen rekeningen te kunnen betalen en dat wordt soms steeds moeilijker door de late betalingen die geregeld gedaan worden.

Let op! De betalingen dienen dus voor de tiende van iedere maand betaald te zijn!

Week van 9 - 13 augustus
In deze week zal Michelle dagelijks vanuit Ermelo naar de opvang toe rijden. Zoals eerder aangegeven zal het fijn zijn om de begin en eind tijden van de kinderen in deze week te weten zodat er altijd iemand aanwezig is bij de opvang. Zijn de tijden al bekend dan mag dit doorgegeven worden via de gastouderopvang app. Is het nog niet bekend dan zal er aankomende week nagevraagd worden.

Certificering Erkend Leerbedrijf
Trots, mogen we vertellen dat de opvang opnieuw goedgekeurd is en nu wel om een Erkend Leerbedrijf te mogen worden. Dit betekent dat er stagiaires opgeleid mogen worden om later het vak ook te mogen beoefenen. Er is bewust gekozen om stagiaires op te leiden uit praktijkonderwijs of niveau 2. De volledige verzorging en communicatie van de kinderen blijft hierdoor bij Michelle. De stagiaire zal bijvoorbeeld een wasje kunnen draaien, maaltijden klaar kunnen maken en kunnen helpen bij een knutselwerkje.

Workshop Kinder EHBO
Op donderdagavond 26 augustus organiseren we een workshop Kinder EHBO. Iedereen heeft de uitnodiging hiervoor ontvangen en de eerste aanmeldingen zijn binnen. Opgeven kan nog steeds, de avond is gratis en de avond wordt gehouden bij de opvang.

Jarige
11-08 is Daan jarig, hij wordt dan 2 jaar.
13-08 is de papa van Ylin jarig.
24-08 is Olivier jarig, hij wordt dan 10 jaar en zal de opvang dan verlaten.
27-08 is de mama van Sheady jarig.

We wensen alle kinderen en ouders alvast een hele fijne verjaardag toe!

Planning
Maandag
Daan, Arbor, Pepijn, Ylin, Sheady, Olivier (m)

Dinsdag
Pepijn, Daan, Selah, Cady, June, Olivier (m)

Woensdag
Ylin of Pepijn, Ezrah, Cady, Arbor, Olivier (m)

Donderdag
Daan, Pepijn, Cady, Selah, June, Olivier (m)

Vrijdag
Pepijn, Sheady, Selah, Ylin, Olivier (m), Ivy (m)

Ylin, veel plezier bij de opvang!

Thema Zomer in je bol
Het thema zegt het eigenlijk al. Kinderen zijn tijdens deze maanden vaak volop bezig met de zomer. Ouders kunnen het thuis veel over de vakantie hebben. Dit zomergevoel zal worden doorgezet in de leerzame activiteiten die bij dit thema horen. Met de vertelplaat bekijken we samen met de kinderen wat Aap deze zomer gaat doen. Gaat hij op vakantie of blijft hij lekker thuis? Wat je allemaal mee kunt nemen op vakantie komt aan bod in het geheugenspel. Het maken van een tent kan in dit thema natuurlijk niet ontbreken. Ontzettend leuk om dit buiten te kunnen doen. Kortom ook tijdens de opvang zullen de kinderen 'de zomer in hun bol' hebben.

Voor ons thematafel zoeken we de volgende spullen:
- Koffertje
- Zonnebril
- Schepje
- Strandbal
- Emmertje
- Vliegtuigje
- Zwembandjes
- Vlieger

Nemen jullie allemaal iets mee vanuit huis?

We zullen een memoriespel maken, een versje leren, een narcis maken, een ansichtkaart maken, een vlieger maken en het voorleesverhaal van Aap danst in de regen voorlezen. Het belooft opnieuw een mooi thema te worden.

Weetje
Over een bolletje ijs doe je ongeveer 50 likjes.
Het grootste schepijsje ooit was 2 meter 81 en werd geschept in, hoe kan het ook anders, ItaliĆ«.