Maand juli

29-07-2020

De zesde nieuwsbrief van de opvang en dat betekent dat de we alweer 6 maanden open zijn. Mooi om een terugblik te geven maar vooral om dankbaarheid uit te spreken.

Terugblik:
4 februari was de eerste dag dat de opvang open ging. We zijn de opvang begonnen met Inaya, Daan en Timo. Al heel snel kwamen ook Noya, Selah en Amelia spelen bij de opvang. Sinds juli is ook Aarvi komen spelen en deze week is Arbor gestart met zijn wen ochtenden.

Zodra het maar een beetje mooi weer was gingen we buitenspelen met elkaar. We hebben al heel wat keren het parkje bezocht, heel veel verschillende speeltuinen gezien, we kijken veel bij de eendjes en zodra de kindaantallen het toelaat gaan we op bezoek bij de dieren. Ook zijn we druk bezig geweest met en in de moestuin. De moestuin loopt zo goed dat zeer geregeld het eten mee gegeven wordt aan de kinderen en wat we overhouden aan de buurt gegeven wordt. Dit dankzij de fantastische hulp van alle kinderen!

Wat een gekke tijd hebben we ook achter de rug vanwege het Coronavirus. Veel kinderen van de opvang konden plots niet meer komen spelen en dit heeft heel wat weken geduurd. We probeerde contact te houden door middel van kaartjes, werkjes en huisbezoekjes. Gelukkig mocht de opvang per 11 mei weer open gaan en waren alle kinderen al heel snel weer gewend!

Ook hebben we heel wat feestjes achter de rug. Verjaardagen van de kinderen, Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, opa & oma week, verjaardagen van de papa`s en de mama`s en de verjaardag van Michelle. Helaas, is het openingsfeestje nooit verder gekomen dan de uitnodigingen maar gelukkig kennen we elkaar inmiddels erg goed en ook de kinderen en ouders.

Dankbaar:
We zijn als allereerst dankbaar voor de enorm lieve kinderen en de ouders. Want zonder jullie was het niet elke dag zo een feestje! Dankbaar voor jullie vertrouwen want jullie kostbaarste bezit laten jullie achter bij de opvang. Elk kind is dan ook uniek en proberen we met alle liefde de aandacht te geven die het kind nodig heeft. Hoe mooi is het om te zien dat dit werkt en dat de kinderen al zoveel vriendjes met elkaar gemaakt hebben.

Dankbaar dat de vele voorbereidingen vooraf zijn vruchten heeft afgeworpen en dat de opvang vol zit. Zo vol dat de komende periode geen plek meer is voor nieuwe kinderen buiten de opvang om.

Dankbaar dat we als gezin deze keuze gemaakt hebben en dat we er allemaal zo van genieten!

Coronavirus:
De maatregelen vanuit de regering en vanuit de GGD zijn onveranderd. Dat is positief! Laten we met zijn allen hard duimen dat dit zo mag blijven. We willen jullie vragen of jullie zelf goed in de gaten willen houden als jullie op vakantie gaan naar het buitenland of jullie te maken krijgen met 14 dagen quarantaine. We zijn dit qua opvang verplicht om te noteren en we willen de veiligheid van de andere kinderen en ouders zoveel mogelijk waarborgen!

Vanaf heden mogen ouders uit het zelfde gezin met zijn twee├źn de kinderen bij de opvang vandaan halen. De overdracht blijft nog wel steeds zo kort mogelijk en is er al een andere ouder binnen dan verwachten we dat de laatste ouder even buiten wacht. Tussen de gastouder en de ouder(s) wordt zoveel mogelijk 1.5 meter in acht genomen.

Ook blijft de Beslisboom van toepassing. Deze kunnen jullie terug vinden in de vorige nieuwsbrief, via internet of bij de opvang zelf. Als er vragen zijn over het Coronavirus dan horen we het graag!

We zullen ons houden aan de regels vanuit de overheid, gastouderbureau en brancheorganisatie Nysa voor gastouders.

Vakantiedagen en verlof:
Voor de zekerheid nog een keer alle datums op een rij want de opvang is gesloten op vrijdag 7 augustus en op maandag 10 augustus. De verlofperiode zal zijn van 13 september tot 8 november, mits alles goed mag blijven gaan met Michelle en de baby.

Gisteravond hebben we een controle gehad bij de verloskundige en ook deze keer was alles goed. Het kindje loopt een stukje voor qua groei en zwaarte en dat wordt de komende weken extra in de gaten gehouden. Dit hadden we namelijk al zien aankomen.

Zonnebloem:
Voor alle opa`s en oma`s hebben we in mei een potje geverfd en daarin zaadjes van een zonnebloem gezaaid. Afgelopen week hebben we een foto gekregen van Noya. De zonnebloem bij haar oma is al ontzettend hoog geworden. We zijn benieuwd of er nog meer zonnebloem zijn opgekomen en of jullie er een mooie foto van kunnen maken. Zo kunnen we de foto`s ophangen en kunnen we er samen met de kinderen er na kijken.

Thema Zomer in je bol!: 
Ook al lijkt het soms meer op herfstweer toch zijn we aan de slag gegaan met het thema Zomer in je bol! We hebben gewerkt met de vertelplaten en we hebben de volgende woorden geleerd:

 • schepje

 • emmertje

 • vlieger

 • zonnebrand

 • zwembroek

 • zonnebril

 • pet

 • strandbal

We hebben i.p.v. buiten binnen hutten gemaakt. Een trein zodat we met de trein op vakantie konden gaan maar ook hebben we alle ouders een eigen gemaakte ansichtkaart gestuurd en hebben we genoten van onze zelfgemaakte aardbeienjam.

In de maand augustus gaat het thema verder met hopelijk wat mooier zomers weer. De volgende woorden staan dan centraal:

 • auto

 • tent

 • ijsje

 • koffer

 • water

 • bikini

 • schelp

 • vis


We zullen ijsjes gaan maken, vissen gaan knutselen, een hand zon knutselen en een camping mobiel gaan maken. Hopelijk kunnen we ook heel veel waterpret krijgen!

Boekentips:
Aansluitend bij het thema kunnen jullie thuis ook de volgende boeken lezen:

Nijntje aan zee door Dick Bruna, Boer Boris gaat naar zee door Ted van Lieshout, Bobbie in de zomer door Monica Maas, Woezel en Pip, Hallo vakantie door Guusje Nederhorst en Zomerpret door Leen van Durme. Veel boeken hebben we bij de opvang liggen en kunnen dus uitgeleend worden.

Bij de voordeur staat de 'Neem me mee krat' en ook deze boeken mogen mee genomen worden om samen thuis te lezen. Lezen vergroot enorm de woordenschat van de kinderen!

Welkom:
Arbor komt per augustus bij ons spelen op de maandagen en wat een feestje dat we Arbor al hebben mogen leren kennen. De kinderen waren allemaal onder de indruk van zo een lief klein mannetje. Hoe mooi is het om te zien dat iedereen dan graag bij de box komt kijken en met hun vingertje het ssst... gebaar maakt als Arbor slaapt. Welkom lieve Arbor, papa en mama!

Afscheid:
Vrijdag 14 augustus nemen we afscheid van Timo. Timo komt nu elke dinsdag en vrijdag spelen bij de opvang. Timo is zes jaar en gaat vanaf aankomende schooljaar naar groep 3 en ook nog eens op een nieuwe basisschool. Hierdoor is het niet mogelijk meer om Timo van school af te halen en zal de opvang stoppen. We wensen Timo heel veel plezier bij de Bongerd (basisschool) en in groep 3. We willen je bedanken voor een onwijs gezellige periode bij de opvang. Ook willen we de ouders van Timo bedanken voor hun vertrouwen in de opvang. We wensen jullie het allerbeste toe!

Jarige:
11 augustus hoopt Daan 1 jaar te worden! Wat een feest! Lieve Daan, alvast een hele fijne verjaardag gewenst. Je bent al een hele kerel aan het worden.

Ook Olivier hoopt jarig te worden in augustus, 24 augustus. Hij mag dan 9 kaarsjes uitblazen. Lieve Olivier, ook voor jou alvast een hele fijne verjaardag gewenst!

We hebben nog niet van alle papa`s en mama`s hun geboortedatums binnen, hoe leuk is het als we die ontvangen zodat de kinderen bij de opvang iets leuks kunnen knutselen.

Diploma`s:
Sinds kort hebben we op het potje en ritsdiploma`s van Aap mogen ontvangen. We willen daar vanaf november extra aandacht aan gaan geven maar hebben jullie er nu al interesse in dan horen we het graag zodat we alvast gaan oefenen met het kind.

Weetje:
Zorg dat een kind niet wordt belemmerd door teveel speelgoed. Zorg dat hij voldoende ruimte heeft om zich vrij te bewegen met de armen en benen. Afwisselen van speelgoed is hierin een uitkomst. Het geeft een kind rust en hoe leuk is het om 'oud' speelgoed weer als 'nieuw' speelgoed te gaan zien.