Maand juni

01-07-2021

Beste ouders,

Wat een heerlijke maand hebben we achter de rug. Een fantastisch thema gehad, veel mooi weer en heel veel gezellige momentjes bij de opvang! Wat is het genieten en wat is het dankbaar werk om vijf dagen in de week jullie kind/eren te mogen verzorgen.

Coronavirus:
Ook het Coronavirus gaat steeds meer de goede kant op en dat blijkt wel uit de versoepelingen. Voor de opvang geldt dan ook geen mondkapjes plicht meer, mogen de kinderen weer gebracht worden door twee ouders en mogen de ouders binnen komen mits de 1.5 meter gewaarborgd kan worden. Het kan dus nog steeds betekenen dat er gevraagd wordt om even te wachten bij de voordeur als er te veel ouders binnen zijn.

Bij binnenkomst vragen we wel om de overschoenen aan te trekken zodat er zo min mogelijk viezigheid van buiten naar binnen gebracht kan worden. De kinderen spelen veel op de grond en deze willen we daardoor zoveel mogelijk schoonhouden.

Nieuwe aanmeldingen:
Gemiddeld krijgen we drie nieuwe aanmeldingen per week binnen. Dit is ontzettend veel en het is erg leuk om te horen hoe de ouders bij de opvang terecht gekomen zijn. Veel mond op mondreclame, via de website of Facebookpagina van de opvang.

Helaas, kunnen niet alle aanmeldingen een plekje krijgen en worden ze genoteerd op de wachtlijst. Ook dit geldt voor twee kinderen die eerder bij de opvang geweest zijn maar vanwege de Lock down de opvang moesten verlaten. We willen ons hard maken om ook hun weer een plekje binnen de opvang te geven. Wel blijft het zo dat interne aanmeldingen voor gaan op externe aanmeldingen.

Ook binnen de opvang willen ouders graag ruilen qua dag/dagen en we vragen opnieuw of jullie hierin mee willen denken. Tot nu toe is het telkens gelukt!

Zomerfeest:
Vrijdag 9 juli vieren we het zomerfeest voor de opvang. Iedereen heeft de uitnodiging via de gastouderopvang app ontvangen. Helaas, hebben we nog maar van enkele ouders een reactie teruggekregen. Vanwege de inkoop horen we graag zo spoedig mogelijk of jullie erbij aanwezig zijn of niet.

Workshop Kinder EHBO:
Op donderdagavond 26 augustus organiseren we een workshop Kinder EHBO. De avond zal starten om 19.30 uur. Inloop om 19.15 uur. De avond zal duren tot uiterlijk 22.00 uur.

Opgeven kan tot vrijdag 13 augustus. De avond zal georganiseerd worden door Danny en Michelle. Er hangen geen kosten aan deze avond.

Zomervakantie:
10 juli t/m 31 juli hebben we als gezin vakantie. In deze weken zullen we alleen in geval van nood te bereiken zijn. In het weekend van 30 en 31 juli zullen we zowel telefonisch als via de e-mail weer volledig aanwezig zijn om de opvang weer goed te kunnen laten opstarten.

In de week van 9 augustus t/m 13 augustus zal Michelle dagelijks heen en weer rijden vanuit Ermelo (camping) naar Almere toe. Voor deze week zal er gerichter gevraagd worden na de breng en ophaaltijden van de kinderen.

Ook zijn we erg benieuwd of jullie als ouders nog op vakantie gaan en hierdoor het kind niet bij de opvang komt spelen. We ontvangen de datums dan graag via de gastouderopvang app.

Documenten:
In de afgelopen weken zijn er heel wat nieuwe documenten gemaakt en in de gastouderopvang app toegevoegd. Deze documenten zijn er om de opvang nog meer vorm te geven en ook de GGD stelt dit erg op prijs. Het beleidsplan en de huisregels zijn ook terug te vinden op de website.

Broertje of zusje:
Spannend, spannend, spannend...
Zal Sheady een broertje of zusje krijgen rondom de maand december? Lieve Martijn en Bianca van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. We wensen jullie een hele mooie tijd toe en we weten zeker dat Sheady een fantastische broer zal zijn!

Mandjes:
In de mandjes van de kinderen zitten over het algemeen luiers, billendoekjes, speen, knuffel en reserve kleding. Doordat het weer nu beter wordt is het fijn dat de winterse kleding omgeruild wordt voor zomerse kleding. Voel jullie altijd vrij om in het mandje van jullie kind te kijken om te kijken of alles nog naar wens is.

Planning:
Doordat de maand juli een korte maand is vanwege onze vakantie geven we jullie alvast de planning voor augustus mee.

!! LET OP !! De factuur van de maand juli zal ongeveer rond 10 juli binnenkomen. De volgende factuur komt rond 1 september binnen. In de maand augustus wordt er dus NIET gefactureerd!

Maandag:
Daan, Arbor, Pepijn, Ylin, Sheady en Olivier in de middag.

Dinsdag:
Pepijn, Daan, Selah, Cady, June en Olivier in de middag.

Woensdag:
Ylin, Ezrah, Cady, Arbor en Olivier in de middag.Donderdag:
Daan, Pepijn, Cady, Selah, June en Olivier in de middag.

Vrijdag:
Pepijn, Sheady, Selah, Ylin en Olivier in de middag.

Lieve Ylin, vanaf de maand augustus kom je bij de opvang spelen. We wensen je alvast heel veel plezier toe. We hebben er heel veel zin in!

Jarige:
June hoopt 1 juli alweer 1 jaar te worden. Alvast van harte gefeliciteerd! Een hele fijne en mooie dag met elkaar.

Thema circus:
Zoals al eerder vermeld hebben we een fantastisch thema achter de rug. Een kleine impressie van wat we allemaal gedaan hebben.

  • Heerlijke groentes uit de moestuin gehaald en geproefd.
  • Heel veeeeel met water gespeeld.
  • Hard gewerkt in onze thema hoek en aan onze thema tafel.
  • Een mooie circus leeuw gekleurd.
  • Circus kunstjes geoefend.
  • Gesprongen, gesprongen op het springkussen.
  • Een circus trein gemaakt.
  • Vaderdag cadeautje geknutseld.
  • Veeeeel gewandeld.
  • Popcorn gemaakt.

En we sluiten het thema af met een mini uitvoering van onze geleerde kunstjes en met Nationale Modderdag.

Ons volgende thema zal zijn Zomer in je bol. Hiermee starten we zodra de opvang weer geopend is. Verdere informatie over het thema volgt tegen die tijd.

Voorstellen:
Het voorstelstukje van deze maand volgt spoedig.

Volgende maand zal het gezin van Noya en Selah zich voorstellen. We hebben dan iedereen gehad en alleen bij het starten van een nieuw kind zullen we een voorstelronde doen.

Iedereen nogmaals bedankt voor hun bijdrage. Het was ontzettend leuk om het telkens te lezen!

Weetje:
Smeer je kind elke twee uur in en laat de boel goed intrekken. Als jullie gaan zwemmen, dan is het aan te raden om na het afdrogen gelijk weer te smeren.

Op het heetst van de dag kunnen kinderen beter even uit de zon, onder een parasol, boom of gewoon binnenblijven. (In Nederland tussen 12.00 uur en 15.00 uur). Hoe weet je zeker dat de stralen krachtig zijn? Bekijk je schaduw: is - ie lang, dan kan je kind zonder zorgen buitspelen. Is - ie kort, dan kan je de zon beter even weren. En houd baby's altijd uit de zon.