Maand juni

30-06-2020

Coronavirus:
Gelukkig komen er steeds meer versoepelingen rondom het Coronavirus en zo ook in de kinderopvang. Sinds kort mogen kinderen van 0 tot 6 jaar komen met de volgende klachten:

° Neusverkoudheid
° Loopneus
° Niezen

In combinatie met koorts, keelpijn, lichte hoest en of plotseling verlies van reuk en smaak mogen de kinderen niet komen spelen. Protocol De Beslisboom hangt ook bij de voordeur.

De volgende regels blijven ook nog van toepassing:
° Tussen gastouder en ouders moet wel zoveel mogelijk 1,5 meter afstand bewaard worden.
° Haal en brengmomenten zijn kort en kinderen worden door één volwassene gebracht.
° Er mag één ouder per keer naar binnen. Het kan dus gebeuren dat een ouder buiten moet wachten.
° Ieder kind was zijn of haar handen bij binnenkomst gedurende 20 seconde.
° Er worden geen handen geschud en hoesten en niezen gebeurd in de elleboog.
° Als het kind in contact is geweest met een patiënt met een bevestigd Covid-19    infectie of een volwassen gezinslid met klachten passend bij Covid-19 blijft het kind thuis.

VVE methode: 
Sinds enkele weken werken we naast Puk ook met Aap. Alle kinderen hebben met Aap inmiddels kennis gemaakt. Aap is een voorschoolse educatie die speciaal ontwikkeld is voor gastouders. Een groot verschil met Puk die voornamelijk gericht is op peuterspeelzalen.

Na grondig alle documenten en bijhorende thema`s van Aap te hebben gelezen, hebben we besloten om de methode voort te zetten met Aap. Aap werkt elke twee maanden met een thema. Deze thema`s staan uitgeschreven op de website van Gastouderopvang Kids-First. Alle thema`s zijn gericht van 0 tot 4 jaar.

Bij elke thema past een vertelplaat, kernwoorden en begrippen, buitenactiviteiten, kookactiviteiten, motorisch knutselwerkje, kringactiviteiten, muziekactiviteiten en dans.  

Vakantiedagen en verlof:
De opvang zal op vrijdag 7 augustus en op maandag 10 augustus gesloten zijn i.v.m. een weekend weg.

De verlof van Michelle start op 13 september en eindigt op 8 november mits alles goed blijft gaan met de gezondheid van zowel Michelle als straks van de baby. Als er achterwacht nodig is in deze periode dan horen we het zo spoedig mogelijk zodat er samen met het gastouderbureau een oplossing gevonden kan worden.

Bijscholing:
Recent heeft Michelle de cursus kinderziekte afgerond. Het was veel herhaling maar ook herhaling is goed! Deze zomer doet ze mee aan de Summerschool en zal zij de cursussen babygebaren, vrij spel, veilige hechting, respect voor autonomie, positief beïnvloeden, vroeg signalering, hoog sensitieve kinderen, verschillen tussen jongens en meisjes volgen.

Tevens zal ze samen met Danny extra trainingen gaan volgen in kindergebaren. Dit willen ze gaan gebruiken bij de opvoeding van hun eigen toekomstige zoon maar ook tijdens de opvang kan het van pas komen. Zeker als de kinderen de taal nog niet voldoende beheersen.

Thema Smakelijk eten:
Wat een leuk thema hebben we achter de rug. Bij binnenkomst ging de kinderen meteen al spelen met het keukentje, pizza bakken, koffie schenken, afwassen e.t.c.
Ook hebben alle kinderen een placemat, een koksmuts en een mooie stempelwerkje van appels gemaakt. We hebben verse groenten en fruit uit de moestuin gehaald en onze eigen ´neem me mee´ krat gemaakt. Hierin komt groenten en fruit te liggen die door de kinderen zelf zijn geplukt. De krat met ook kinderleesboeken staat bij de voordeur. Neem dus gerust ervan mee!

Daarnaast hebben we appelmoes gemaakt, gespeeld met rijst en macaroni, onze eigen spullen afgewassen en heerlijke fruit ijsjes gemaakt. Dat laatste paste heel erg goed bij het warme weer van de afgelopen paar weken.

Thema Zomer in je bol!:
In de maanden juli en augustus gaan we werken aan het thema Zomer in je bol! Heel toepasselijk met het mooie weer, de zomer en de zomervakantie. Samen met de kinderen zullen we onze eigen mini camping gaan maken maar ook prachtige hutten, een ansichtkaart, jam en zullen we veel gaan voorlezen uit Aap die op vakantie gaat.

Het wordt vast opnieuw een prachtige periode en als jullie eventueel spullen te leen hebben voor onze mini camping dan houden we ons graag aanbevolen.

Ook sparen we kleine glazen potjes om de jam in te doen.

Welkom:
Vanaf 1 augustus komt Arbor elke maandag spelen bij de opvang. Arbor is dan drie maanden oud. Zijn geboortekaartje en foto hangt bij de andere foto s van de kinderen in de gang. De kinderen kennen Arbor al van naam en foto.

Vanaf februari 2021 komt er een meisje spelen. De naam kunnen we nog niet vertellen want het meisje gaat nog geboren worden. Wel heten we de ouders Anthony en Patty alvast van harte welkom bij de opvang.

Jarige:
In de maand juli zijn er geen jarige.

Graag ontvangen we de geboortedatums van de ouders. Zo kan het kind een werkje maken voor de verjaardag van papa of mama.

Weetje:
Je kunt het zelfvertrouwen van je kind vergroten door te vertellen waar het kind goed in is. Door het kind meer zelf te laten doen, krijgt het kind meer zelfvertrouwen. Een kind mag onzeker zijn. Benoem dat. Geef het kind veel complimenten. Laat het kind zelf beslissen en eventuele problemen zelf proberen te oplossen. Vertel dat je kind goed is zoals hij is. Vertel dat een kind veel leert op school en het daardoor belangrijk is dat hij onderwijs volgt. Verbeter het taalgebruik van het kind. 'Dat kan ik niet', 'Het lukt me niet', 'Dat weet ik niet'. Dan kun je antwoorden met: 'Dat kun jij nog niet'. Dat impliceert dat het gaat komen als je bijvoorbeeld doorzet, oefent, ouder wordt of hulp vraagt en fouten maakt. En dat hoort erbij als je dingen wilt leren.