Maand maart

31-03-2020

Coronavirus:
Het is voor iedereen een spannende tijd nu het Coronavirus het land in de ban heeft. Nooit eerder is het voorgekomen dat de kinderopvang voor een langere periode gesloten werd.

Gisteravond maakte het kabinet bekend hoe de coronamaatregelen eruit gaan zien na volgende week maandag, 6 april. Premier Rutte kondigde aan dat de sluiting van kinderopvang in ieder geval verlengd wordt tot en met 28 april.Dit betekend dat de kinderopvang alleen open blijft voor noodopvang aan kinderen van ouders die werkzaam zijn in de cruciale beroepen.

De regeling dat alle ouders hun eigen bijdrage uit de kinderopvang terug krijgen blijft ook staan tot en met 28 april!

Welkom:
De aanvragen voor plekken bij de opvang blijven binnen stromen. We moeten helaas veel 'Nee' verkopen omdat de opvang zo goed als vol zit! Wel heten we binnenkort twee hele lieve meiden welkom.

Imke, ze komt bij ons spelen vanaf juni. Imke komt spelen op de dinsdagen. Zodra de maatregelen vanuit de overheid niet meer van toepassing zullen zijn zal Aarvi ook bij ons komen spelen. Aarvi is een meisje van 15 maanden oud en komt spelen op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Thema maand april:
In de maand april staat het thema lente centraal. We zullen verder gaan met de moestuin en ons voorbereiden op Pasen. Om de kinderen thuis ook zoveel mogelijk te blijven betrekken bij de opvang zullen we elke week iets leuks opsturen voor ze. Ook zal Olivier elke week een verhaal lezen uit een prentenboek wat past bij het thema lente.

Vakantie:
Graag horen we of jullie een vakantie gepland hebben en wanneer deze plaats zal vinden. Zo kunnen we een juiste planning maken voor de aankomende vakantieperiodes.

Openingsfeestje:
Wat een pech, wat een pech want, we hebben opnieuw moeten besluiten om het openingsfeestje te moeten annuleren! Nu niet vanwege de slechte weersvoorspellingen maar vanwege de regels vanuit de overheid.

Om elkaar allemaal toch te kunnen ontmoeten willen we van de zomer met elkaar een 'kinder' barbecue organiseren. De datum en uitnodigingen zullen zo snel mogelijk verstuurd worden.

Opa en oma week:
Tot op vandaag zal de opa en oma week door blijven gaan. In de week van 18 t/m 22 mei zijn alle opa`s en oma`s welkom bij de opvang.

Met elkaar zullen we gaan kijken welke dag opa en oma langs zullen komen bij de opvang. Samen met de kinderen kunnen ze gaan spelen, voorlezen, knutselen en nog veel meer andere leuke activiteiten. Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief.

''Uiteraard zullen we de maatregelen van de overheid hierin blijven volgen''. 

Echo:
Inmiddels zijn we alweer 12 weken zwanger en hebben we enkele weken geleden een hele mooie echo gehad. De uitgerekende datum is 11 oktober 2020.

De opvang zal gesloten zijn van 13 september tot aan vier weken na de bevalling. Als de gezondheid het toe laat zal de opvang nog een week langer open blijven en sluiten op 20 september 2020. In de laatste week zal Danny stand-by blijven staan voor eventuele extra hulp.

Jarig:
In de maand april hebben we geen jarige bij de opvang. Wel viert natuurlijk de Koning zijn verjaardag op 27 april.

Leuke uitspraken:
Deze keer een uitspraak van Olivier en Timo samen. Na een tijdje buiten brandjes te hebben geblust ploffen de mannen neer op de stoelen buiten in de tuin. ''Pfff... we hebben zo hard gewerkt, Michelle maak je voor ons even de lunch?!''