Maand mei

27-05-2021

Coronavirus:
Het ziet er na uit dat het Coronavirus steeds meer onder controle komt. Wat ontzettend fijn en wat fijn dat we allemaal gezond zijn 'gebleven'! Toch zullen we bij de opvang nog steeds de richtlijnen moeten hanteren die we de afgelopen jaar ook hebben gehanteerd.

  • De overdracht gebeurt zoveel mogelijk bij de voordeur.
  • Bij binnenkomst het dragen van een mondkapje of voldoende afstand houden van de andere.
  • Een ouder tegelijkertijd en is er al een ouder dan wacht de andere ouder op gepaste afstand.
  • Bij binnenkomst worden de schoenen uit gedaan of wordt er gebruik gemaakt van de overschoenen.

De nieuwste Beslisboom is te vinden in de opvang app. Deze richtlijnen zijn landelijk geregeld en we hopen zo snel mogelijk zonder richtlijnen verder te kunnen gaan.

Geboorte:
Op 24 april is Max Bloothoofd geboren, het neefje van Daan. We feliciteren Thomas en Annette met de geboorte van hun eerste zoontje. Max zal in oktober komen spelen bij de opvang.

Op 29 april is Ylin geboren. Owain en Tarifa ook jullie van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie eerste dochter. De foto van Ylin staat al in een lijstje en de kinderen oefenen al haar naam. Ylin komt per augustus spelen bij de opvang.

Jarige:
Afgelopen maand hebben we de verjaardag van Arbor gevierd. Arbor is 1 jaar geworden en wat een gezellig feestje hebben we met elkaar gevierd.

3 juni mag Selah alweer twee kaarsjes uitblazen. Wat gaat de tijd snel Selah! Wauw!

12 juni mag Michelle ook heel veel kaarsjes uitblazen en dit zal ze vieren op donderdag 10 juni en vrijdag 11 juni met de kinderen. De kinderen mogen beide dagen verkleed komen naar de opvang.

Vaderdag:
Zondag 20 juni is het vaderdag. Samen met de kinderen zullen we een mooi werkje maken voor alle papa`s. En dan rest het ditmaal voor alle mama`s een lekker ontbijtje maken voor de papa`s op bed.

Buitenspeeldag:
10 juni is het Nationale Buitenspeeldag en ook de opvang doet mee. Voor deze dag is het fijn dat alle kinderen (naast hun verkleedkleding) extra schone kleding mee nemen. Als de kinderen eventueel vies geworden zijn dan is er een extra setje kleding achter de hand.

Bij mooi weer kunnen we de extra kleding van de kinderen ook gezellig wassen en ophangen in de tuin net zoals afgelopen jaar.

Modderdag:
29 juni doen we ook mee aan de Nationale Modderdag. De kinderen zullen die dag de overalls dragen van de opvang zodat ze lekker kunnen kliederen met het zand en water. Ook op deze dag vragen we een extra setje kleding zodat als ze erg vies geworden zijn, we schone kleding achter de hand hebben liggen.

Nieuwe aanvragen:
Wekelijks krijgen we nieuwe aanvragen binnen voor de opvang. Op dit moment is er helaas geen plek meer en werken we met een wachtlijst. Wat goed om te weten is dat interne 'nieuwe' aanvragen eerder in behandeling wordt genomen dan nieuwe aanvragen van buitenaf.

Binnen de opvang zijn er ouders die graag van dag willen wisselen. Zo zoeken we een plekje voor de maandag en twee plekjes voor de donderdagen. Graag horen we van jullie of er mogelijkheid is voor ruilen. Samen met Michelle kan er dan in de planning gekeken worden of de ruiling mogelijk is en vanaf wanneer.

Thema vakantie:
De afgelopen maand hebben de kinderen hard gewerkt aan het thema vakantie. Het weer zat zeker niet mee dus het was vooral een regenachtige vakantie!

Gelukkig hebben we veel met de kinderen vakantie knutsels kunnen maken en zodra het droog was zijn we toch op reis gegaan met onze nieuwe Kiddybus. Met de laatste zonnestralen van de maand mei hopen we ook nog een mooie tent te kunnen opzetten in de tuin en daarbij ons zelfgemaakte ijsjes te kunnen proeven!

De kinderen vinden het ontzettend leuk om hun eigen gebrachte thema spullen te laten zien aan de andere kinderen van de opvang. We zijn dan ook erg blij dat er zoveel kinderen telkens iets meenemen wat past binnen het thema.

Thema naar het circus:
In de maand juni werken we aan het thema naar het circus. Onze fantastische jungle dieren en apen zullen de mooiste kunstjes laten zien maar ook de kinderen gaan aan de slag. We zullen gaan werken met de vertelplaat, we zullen een versje gaan leren en een verhaal lezen over Aap in het circus. De kinderen zullen hun eigen circuswagen maken. (Alle kinderen mogen een eigen lege pak 'melk' hiervoor meenemen). Ook zullen we heerlijke zelfgemaakte popcorn maken, gaan we tellen en maken we een springende leeuw. Dit thema zullen we afsluiten met een eigen optreden van de kinderen.

Voor ons thematafel zoeken we weer hele mooie circus spullen. De kinderen kunnen bijvooreeld circusdieren meenemen, circuswagen, trommel, rode neus, een clown, eten voor de dieren en leesboekjes over het circus.

Leestips:
Bij het thema naar het circus passen de volgende boeken heel erg goed. Deze zijn te vinden in de bibliotheek of bij de opvang.

  • Circus door Dick Bruna
  • Bij ons in het circus door Koos Meinderts
  • Ga je mee naar het circus door Maike Moschner
  • Mijn papa werkt in het circus door Willem Schildt
  • Circus door B. Sluyzener

Voorstelronde:
Ik ben Patty de mama van Cady. Cady is precies 1 week ouder dan Pepijn en speelt sinds ze 4 maanden is bij de opvang van Michelle. Elke dinsdag, woensdag & donderdag heeft zij de grootste pret op de opvang samen met al haar vriendjes en vriendinnetjes daar. Ik werk op de HR afdeling van een HR advies bureau, als HR business partner. Anthony, de papa van Cady, werkt als operations manager bij een distributeur. Bij deze distributeur hebben we elkaar ook ontmoet:). Ruim 4 jaar geleden ben ik naar Almere verhuisd voor mijn grote liefde. We wonen sinds 3 jaar in onze gezamenlijke woning in Filmwijk. Naast mama van Cady ben ik ook bonusmama van haar drie grote broers.

Links Kyan, op 2 minuten de oudste van het stel, 12 jaar. Luca de tweelingbroer van Kyan. Deze tweeling heeft een zeer actieve hobby, zij karten op hoog niveau (Nederlands Kampioenschap) dus daar gaan veel van onze weekenden aan op, waar we minimaal 1 hele dag per weekend op de kartbaan staan! Vanwege Corona kunnen we helaas niet met z'n allen heen maar we hopen op termijn natuurlijk weer meer gezamenlijk te kunnen gaan :). De laatste van het stel is Dani, 9 jaar en hoewel alle broers blij en trots zijn met hun zusje was hij degene die al lange tijd riep dat hij nog een broertje of zusje wilde, want dan was hij ook eindelijk grote broer;). Karten vindt hij stom, maar lol maken, gek doen en lachen met zijn zusje dat kan hij als de beste...

Naast het drukke gezinsleven en werk heb ik me recent verdiept in aromatherapie en de wijze waarop essentiële oliën, en daarmee de kracht van de natuur, ons gezin kan ondersteunen. Het begon met Cady die heel moeilijk in slaap kwam maar ik gebruik het nu voor bijna alles:)

Welk gezin wilt zich volgende maand voorstellen?!

Weetje:
De meeste baby`s zijn links- en rechtshandig: ze gebruiken beide handen tegeijk. Rond driejarige leeftijd krijgen veel kinderen een voorkeur voor de linker- of rechterhand, maar het kan ook nog langer duren voordat je weet of je kind rechts- of linkshandig is.