Maand mei

26-05-2020

Alweer de vierde nieuwsbrief vanuit de opvang. Wat gaat de tijd snel en wat hebben we het gezellig met elkaar!

We hebben deze maand hard gewerkt aan het thema: Wat heb jij aan vandaag maar we hebben ook voor alle opa`s en oma`s een mooi bloempotje gemaakt. Daar zal binnenkort een mooie zonnebloem uitgroeien.

Coronavirus:
Gelukkig zijn we bij de opvang allemaal gezond gebleven. Hier zijn we met zijn allen erg dankbaar voor! Ook komen er weer betere berichten en lijkt het virus onder 'controle' te zijn.

Vanaf 8 juni stopt de noodopvang voor overdag. De noodopvang in avonden, nachten en in het weekend is vanaf 8 juni alleen voor ouders die werken in de zorg.

Ook de vergoeding eigen bijdrage stopt per 8 juni. Terug betaling vanuit de overheid is waarschijnlijk in juli.

Welkom:
Op 9 mei is Arbor Magnus Rosenboom geboren. Arbor komt na mijn verlof spelen op de maandagen. Alvast welkom lieve Arbor! We hebben een hele mooie foto en geboortekaartje van jou ontvangen.

Thema maand juni:
Het thema voor de maand juni is: Eet smakelijk. We gaan veel fruit en groenten proeven uit de moestuin maar ook zullen we heerlijk gaan koken met elkaar en ons eigen restaurant gaan maken. Als jullie kookschorten en koksmutsen thuis hebben liggen, nemen jullie ze dan mee? 1 juni zal de opvang gesloten zijn i.v.m. Pinksteren.

Kinderbarbecue:
Wat een pech hebben gehad met het openingsfeestje. Eerst slecht weer en daarna kon het niet door gaan vanwege het Coronavirus. We zullen maar zeggen... drie keer is scheepsrecht.

We willen daarom op zaterdag 27 juni een kinderbarbecue organiseren. Iedereen en ook de ouders/verzorgers zijn van harte welkom om 16:00 uur bij de opvang. We zullen zorgen voor eten voor de kinderen en voor de ouders/verzorgers zal er een lekker hapje en drankje klaar staan.

We horen graag of jullie komen!

Jarig:
3 juni is Selah jarig en op 21 juni is Inaya jarig. Beide meiden zullen 1 jaar worden!

12 juni is Michelle jarig en niet te vergeten is het zondag 21 juni vaderdag. 

Weetje:
Kinderen zijn pas zover om zindelijk te worden als hun lichaam dat ook is, zo rond de 1,5-2 jaar kunnen ze controle leren krijgen over hun darm- en blaasspieren. De meeste kinderen zijn op ongeveer hun vierde jaar zindelijk.