Maand november

26-11-2020
Coronavirus:

Tot op heden gelden nog steeds dezelfde maatregelen omtrent het Coronavirus in de kinderopvang. De richtlijnen hangen in de gang aan de deur en ook de Beslisboom hangt erbij. Als er vragen over zijn dan horen we het graag! We hopen dat snel het virus onder controle komt zodat er ook binnen de opvang versoepeling plaats kan vinden. Voor nu zijn we dankbaar dat alle ouders en kinderen gezond zijn!

Nieuwe aanmeldingen:
We hebben heel wat nieuwe aanmeldingen binnengekregen maar helaas is er niet voor iedereen plek. Wel mogen we deze nieuwe ouders en kinderen welkom heten:

Bij Patty en Anthony is er een dochter en zusje geboren. Ze heeft de mooie naam Cady gekregen en zal per februari bij de opvang komen spelen. 

Sinds deze week hebben we ook Joel mogen verwelkomen. Joel komt elke woensdagochtend bij de opvang spelen. Veel plezier Joel bij de opvang!

Owain en Tarifa zijn in blije verwachting en vanaf augustus 2021 hopen we hun prachtige kindje te mogen ontvangen bij de opvang. We wensen jullie een hele fijne zwangerschap en kraamperiode toe.

En natuurlijk mogen we Pepijn verwelkomen bij de opvang. Pepijn geniet van de vele aandacht die hij krijgt van alle kinderen. Dit laat hij graag blijken door een mooie glimlach te geven.

Planning:
Vanwege wisseling qua dagen en de komst van Cady zullen we in februari een nieuwe planning sturen. Voor nu hebben we nog plek over op de woensdag en de vrijdag voor de leeftijd vanaf 1 jaar.

Urenregistratie:
Dit is de eerste maand dat we werken met de facturatie over een hele maand. Dat betekent dus dat de maand november gefactureerd wordt van maandag 9 november t/m maandag 30 november. Jullie zullen uiterlijk de urenregistratie ontvangen op dinsdag 1 december via het gastouderbureau.

In de maand december factureren we van dinsdag 1 december t/m donderdag 31 december. Als er vragen of onduidelijkheden zijn dan horen we het graag en kijken we graag mee.

Feestdagen:
- Kerst avond zijn we geopend tot 17:00 uur
- Eerste Kerstdag zijn we gesloten
- Oudejaarsavond zijn we geopend tot 17:00 uur
- Nieuwsjaarsdag zijn we gesloten

In januari ontvangen jullie de jaarplanning over het gehele jaar 2021.

Thema:
In de maand december zullen we verder gaan werken aan het thema Winter. Ook zal het Sinterklaasfeest gevierd worden en zullen we stil staan bij Kerst. Op dinsdag 1 december vieren we het Sinterklaasfeest bij de opvang. Alle kinderen hebben hun eigen muts gemaakt en zijn die dag welkom van 16:00 - 17:00 uur. Er zal die middag een Piet langs komen en zal er een verassing in de schoenen van de kinderen zitten.

Op dinsdagmiddag 22 december zullen we het Kerstfeest vieren. Ook dan zijn alle kinderen uitgenodigd van 16:00 - 17:00 uur bij de opvang. De officiƫle uitnodiging volgt nog.

In de maand december zullen we verder gaan met op een speelse manier zindelijk worden en het dichtmaken van de ritsen. De kinderen vinden het heel erg leuk om op deze manier te werken en het werpt al veel vruchten af.

We zullen de volgende woorden (gebaren) oefenen aankomende maand: muziek, buiten, helpen en regen. Wat mooi om te zien dat de woorden (gebaren) van deze maand zo zichtbaar zijn geworden bij de kinderen. ''Baby, papa en mama.''

Aap:
Het is misschien al opgevallen maar we hebben er een nieuwe Aap bij. Een grote Aap met echte kleding en schoenen aan. Aap wordt de hele dag vertroeteld door de kinderen en wel tien keer aan en uitgekleed. Maar Aap heeft ook een vernieuwde slaapkamer gekregen. Een echte jungle slaapkamer! Aap slaapt daar heel fijn in maar ook alle andere kinderen van de opvang want, wat is de slaapkamer mooi geworden. Er hangen zelfs nog meer aapjes in de kamer en hoe leuk is het om die te gaan tellen voor het slapen gaan.

Aap heeft ook wat aanpassingen op de website gekregen en zijn eigen nieuwe logo. Er zijn nieuwe dagritme kaarten en alle mandjes hebben nieuwe naamkaartjes gekregen. Wisten jullie al dat de kinderen bij binnenkomst een aapje bij hun eigen foto neer mogen zetten?! Zo weten we precies wie er op die dag zijn. Als ze naar huis toe gaan mogen ze het aapje weer opruimen. Aap hoort dus helemaal bij de opvang en overal waar je kijkt zie je wel een aap!

Weetje:
Vanuit het blad ouders van nu kwamen we het volgende artikel tegen. Mooi en erg passend bij de opvang. 

Tien redenen om voor een gastouder te kiezen:
1. Een gastouder is heel bijzonder voor je kind
2. En jouw kind is heel bijzonder voor haar
3. Het kind krijgt volop individuele aandacht
4. De gastouder schrijft de leukste overdrachten
5. De gastouder stelt de ouder of kind gerust bij de groei
6. Het kind voelt zich Thuis bij de gastouders
7. Als het kind niet lekker is stopt de gastouder het kind lekker in zijn 'eigen' bed
8. Een gastouder wisselt niet van groep
9. Een gastouder is flexibel
10. Een gastouder steekt graag de handen uit de mouwen

Het hele artikel is ook digitaal te lezen via Ouders van nu.nl