Maand september

04-10-2021
Beste ouders,

Alweer een nieuwe maand. Wat gaat de tijd toch snel! En wat fijn dat het Coronavirus steeds meer op de achtergrond verdwijnt. We zijn dankbaar dat het met alle gezinnen zo goed gegaan is in de afgelopen 1.5 jaar en natuurlijk zijn we ontzettend blij dat bij het wegbrengen en het ophalen van de kinderen er geen extra maatregelen meer nodig zijn.

Herfst:
We gaan een nieuwe periode in. De herfst. Voor ons als gezin een van de mooiste periodes van het jaar. We maken elk jaar vele wandelingen door de natuur heen. Bij herfst hoort natuurlijk ook regen en kouder weer. Kijken jullie binnenkort weer even in de mandjes van jullie kind(eren) om te zien of de reserve kleding nog passend is bij de tijd van het jaar? Ook willen we de ouders vragen om bij het wegbrengen en ophalen van de kinderen de ovenschoentjes aan te doen. Eventuele natte schoenen of bladeren worden dan niet mee naar binnen gelopen.

Jarige:
6 oktober wordt Pepijn 1 jaar en 24 oktober is Paula, de moeder van Ezrah jarig. We wensen jullie beide een hele fijne verjaardag toe.

Welkom Max:
Waarschijnlijk zal Max halverwege de maand oktober gaan starten bij de opvang. We wensen Max, papa en mama alvast heel veel plezier toe bij de opvang. Jullie zijn ontzettend welkom!

Planning:
Maandag: Daan, Arbor, Pepijn, Ylin en Sheady
Dinsdag: Pepijn , Daan, Selah en Cady
Woensdag: Ylin, Ezrah, Cady, Pepijn en Max
Donderdag: Daan, Pepijn, Cady, Selah en Arbor
Vrijdag: Pepijn, Sheady, Ylin, Ivy en Max

Cady zal graag in plaats van de woensdag op de maandag willen komen spelen. Arbror wil graag als vaste dag de woensdag of de donderdag erbij krijgen en voor het zusje van Sheady zoeken we nog een plekje op de maandag. Helpen jullie weer mee? Tot nu toe is het telkens weer gelukt.

Elke week krijgen we nieuwe aanmeldingen binnen, deze kinderen kunnen helaas niet meer geplaatst worden. De kinderen komen eventueel op een wachtlijst te staan. Dit gaat in overleg de met de ouders.

We zijn dankbaar dat de opvang zo goed loopt maar tevens vinden we het ook lastig om mensen 'voorlopig' nog te moeten afwijzen.

Agenda:
4 oktober
is het dierendag. De kinderen mogen deze dag allemaal een dierenknuffel meenemen. (Helaas, is het niet gelukt om een dierendag uitje met de kinderen te organiseren, wel zullen we een leuke activiteit voor die dag organiseren.)

Vanaf 6 oktober start de Kinderboekenweek met het thema beroepen. Wie komt er voorlezen bij de opvang? Hoe meer, hoe leuker en leergieriger het voor de kinderen is.

8 oktober is de opvang geopend tot 15.45 uur. Die dag zal er gefactureerd worden tot 15.45 uur!

24 november is de opvang in de middag gesloten. Meer informatie hierover volgt nog.

Het goede doelen restaurant:
Zoals eerder vermeld in de e-mail doet Olivier van 21 oktober tot 24 november mee met een campagne. We mogen er weinig tot niets nog over vermelden, alleen wel dat het spectaculair gaat worden en hij een echte SUPERHELD gaat worden!

Olivier heeft al eerder goede doelen gesteund zoals de Clini Clowns, Stichting Hartekind en het Ronald MC Donalds Kinderfonds. En ook in bovenstaande periode komt Olivier voor het Ronald MC Donalds Kinderfonds in actie. Hij gaat namelijk zijn eigen restaurant beginnen en al het opgehaalde geld gaat naar het Ronald MC Donalds Kinderfonds.

Je kunt Olivier volgen via Facebook. Er is inmiddels een pagina aangemaakt en tot 24 november is hij te volgen met zijn actie! Volgen jullie hem mee?!
(Facebookpagina: Het goede doelen restaurant)

Leuke tip: in plaats van thuis bezorgd, een heerlijke maaltijd van Olivier. Hij maakt verschillende pasta`s, pizza`s, ijs en cup cakejes!

Olivier, succes de komende periode! We zijn nu al trots op je!

Thema mijn lichaam:
Wat een heerlijke maand hebben we achter de rug en met fantastisch nazomer wee. We hebben dan ook ontzettend veel buiten gespeeld en veel gewandeld. De oudere kinderen kregen regelmatig een opdracht mee tijdens het wandelen en wat vonden ze dat leuk!

Ook hebben we een poppetje gemaakt die zijn armen en benen kon bewegen. We hebben ons zelf gemaakt en een memoriespel.

Hebben jullie thuis met de kinderen het liedje; 'Hoofd, schouders, knie en teen' nog gezongen? Ze kennen het liedje ontzettend goed!

En wat hebben alle kinderen een fantastisch mooie pannenkoek gebakken met een mond van een appel. Ogen van een banaan en rozijnen. Ze smaakte heerlijk!

Deze week ronden we het thema af en zullen we Aap beter gaan maken. Aap is ziek en zal door de kinderen beter gemaakt worden. De kinderen kunnen Aap verkleden, verbandje aanleggen en Aap beter maken met de dokterskoffer.

Alle ouders opnieuw bedankt voor de aangeleverde spullen! Het is een grote aanwinst telkens weer.

Thema op de boerderij:
De komende tijd gaan we werken met Aap op de boerderij. Aap gaat samen met de kinderen kennis maken met de dieren die op de boerderij wonen. In dit thema gaan we diverse activiteiten doen waarbij het thema centraal staat. Om te beginnen is er een prachtige vertelplaat die regelmatig wordt bekeken en daarop is te zien wat Aap allemaal beleeft op de boerderij.

De kinderen gaan boekjes bekijken over de boerderij, gaan een bewegingsspel doen, veel knutselen, zingen en leren dierengeluiden maken, gaan wortelkoekjes bakken en nog veel meer.

Ook het verhaal van de avonduren die Aap beleeft op de boerderij zal voorgelezen worden. Uiteraard is alles weer spelenderwijs.

Helaas, is de afstand van de opvang naar een kinderboerderij lopend te ver maar hoe leuk zal het zijn als jullie dit als uitje kunnen gaan doen? We ontvangen dan natuurlijk graag een leuke foto.

Ook mogen de kinderen weer spullen meenemen van thuis voor op de thema tafel. Denk bijvoorbeeld aan: boerderijdieren, schepje, nep hooi, gieter, tuinhandschoenen, eitjes (plastic), tractors en laarzen.

En deze maand leren we dit versje:
In de wei daar liep een koe, boe, boe, zei die koe. En de koe smulde van het gras, alsof het een lekker snoepje was. De koe liep heel lang in de wei. Toen kwam er nog een varkentje voorbij. Het varkentje begon heel hard te knorren tegen de koe. En wat deed de koe? Die riep: ''boe, boe, boe!''

Boekentips:
Boer Boris door Ted van Lieshout

Beh! Door Simon Abbott

Baby voel boekje boerderij

Drukte op de boerderij van Sophia Touliatou

Dribbel naar de boerderij door Eric Hill

Weetje:
Kinderen leren gedrag aan. Eerst door te observeren, en dan door te imiteren. Wees je dus altijd bewust van de voorbeeldrol die je voor het kind hebt, want het kind zal ongetwijfeld bepaalde dingen van je overnemen. De gevolgen van bepaald gedrag leert een kind door zowel observatie als door eigen ervaring.