Maand maart

25-03-2021

Wat een heerlijke maand hebben we gehad en terecht heerlijk want wat hebben de kinderen hard gewerkt aan het thema eten en drinken!

De heerlijkste gerechten zijn geknutseld, nagespeeld en zelfs gekookt!

Overlijden Elise:
Zaterdag 20 maart is Elise Boelens overleden. Elise was de eigenaresse van Gastouderbureau De Flevopolder. Elise is enkele maanden geleden ziek geworden en veel sneller dan gedacht is zij afgelopen zaterdag overleden. We zijn verdrietig!

De samenwerking met Elise was fijn maar ook kennen we Elise vanuit onze kerk. Aanstaande zaterdag zal de begrafenis zijn. We hebben de familie van Elise gecondoleerd met het verlies namens ons gezin en namens alle kinderen van de opvang.

Cursussen:
In de afgelopen weken heeft Michelle meerdere cursussen met goed resultaat behaald. De cursus hoog sensitiviteit bij kinderen, de cursus zindelijkheidstraining en de cursus maak van tandenpoetsen een knuffelmomentje. Fijn om op deze gebieden weer bijgeschoold te zijn!

Heb je vragen over een van deze onderwerpen schroom niet en stel ze gerust.

Afscheid:
We nemen deze maand afscheid van Joel. Vanwege het Coronavirus en andere omstandigheden heeft Joel helaas niet vaak bij de opvang kunnen spelen. Voor nu hebben we met elkaar besloten om de opvang stop te zetten maar zullen we Joel weer welkom heten als er op een andere dag weer plek voor hem is. We wensen Joel en zijn ouders het allerbeste toe!

Welkom:
Vanaf april heten we June welkom bij de opvang. June wordt in juli 1 jaar en komt op de maandagen en de vrijdagen spelen bij de opvang. We wensen June alvast heel veel plezier toe bij de opvang. Ook papa en mama nogmaals van harte welkom bij de opvang!

Wat fijn dat de wendagen zo goed zijn gegaan.

Kindgegevens:
Graag ontvangen we de kindgegevens nog van degene die het nog niet hebben ingeleverd!

Sluitingsdagen:
April kent een aantal Christelijke feestdagen waardoor de opvang gesloten is. Goede Vrijdag, Twee Paasdag en ook op Koningsdag zijn we gesloten.

Vakanties:
We horen graag van jullie als er al eventuele vakantieplannen zijn gemaakt. We kunnen hier dan rekening mee houden in de planning.

Koningsspelen:
26 april vieren we bij de opvang de Koningsspelen. Alle kinderen mogen die dag natuurlijk in het rood, wit, blauw en oranje verkleed komen.

Moestuin:
De kinderen hebben de eerste zaadjes gezaaid en daar komen al hele mooie plantjes aan. Ze staan voor het raam in de slaapkamer van de kinderen. Zo kunnen we elke dag kijken hoe de plantjes groeien. Op de poster ernaast kunnen de kinderen precies zien hoe ver de plantjes nog moeten groeien voordat ze de tuin in mogen. Wat leuk dat dit project weer is gestart!

Thema eten en drinken:
We begonnen de nieuwsbrief al over het thema eten en drinken. Dat de kinderen zo hard gewerkt hebben en dat ook dit thema opnieuw aangesloten heeft bij de belevingswereld van de kinderen.

Hebben jullie thuis ons nieuwe fruitliedje al gehoord? En hebben de kinderen gesmuld van hun avondeten?

Ook zijn we wezen kijken wat voor een lekkere groentes er in de winkel liggen, welke fruitsoorten de boer elke week kwam brengen en hebben we een aardappelrace gehouden. Doordat alle kinderen zo goed hun best gedaan hebben, hebben ze ook allemaal een echte chef-kok muts en diploma ontvangen!

Boekenweek:
Wat leuk om te zien dat iedereen een mooi boek had meegenomen tijdens de boekenweek en wat hebben veel gelezen met elkaar. De opvang heeft veel leesboeken dus schroom niet om een boek te lenen! Ook is het biebje in de moestuin weer aangevuld met nieuwe boeken.

Thema in en om het huis:
In de maand april zullen we werken aan het thema in en om het huis. We zullen onder andere een wandeling maken met de kinderen langs verschillende huizen want elk huis heeft een andere kleur en vorm.

Voor op onze thema tafel vragen we spullen van de kinderen die uit hun eigen huis komen zoals een foto van hun huis of slaapkamer. Een Duplo of Playmobilhuis en natuurlijk zijn andere spullen ook van harte welkom!

Onderaan deze nieuwsbrief ontvangen jullie meer informatie over het thema in en om het huis. We maken er opnieuw een mooi thema van.

Voorstelronde:
Deze maand stellen Martijn, Bianca en Sheady zich voor. Bedankt voor jullie leuke stukje en wat fijn om jullie beter te leren kennen.

Aan wie mogen we de pen nu doorgeven...?!

Wij zijn Martijn(37) en Bianca(28), de ouders van Sheady(2).

Na een paar avontuurlijke jaren in het buitenland zijn wij nu gesetteld in Almere-haven.

Hier wonen wij met onze 3 katten, vissen, hamster en (bonus)dochter(12) die om de week bij ons is.

Bijna 5 jaar geleden werden wij officieel een koppel. Alhoewel wij elkaar al meer dan 10 jaar kennen, is de vonk pas veel later overgeslagen. Martijn en ik hebben 9,5 jaar leeftijdsverschil. Dit botst soms, maar houdt ons ook goed in balans.

Ik ben altijd reislustig geweest en toen ik met Martijn ging, heb ik hem over kunnen halen om met mij mee naar het buitenland te gaan.

Wij hebben zijn huis te koop te gezet, onze spullen gepakt en zijn wezen backpacken in Australië. Bij terugkomst kregen wij een baan aangeboden in Italië en binnen 3 weken moesten wij ALLES regelen voor de verkoop van het huis, ontslag nemen, afscheid nemen van iedereen en alle 'kleine letters' regelen. 8 maanden hebben wij in Toscane een stuk van een camping beheerd. Aan het eind zijn wij nog door Italië mee gegaan met het afbouwteam, waarbij wij ook mooie Italiaanse eilanden hebben bezocht.

Bij terugkomst hadden wij geen huis en hebben wij op de Veluwe op een vakantiepark in een huisje gezeten voor 4 maanden. Daarna zijn wij opnieuw een half jaar terug gegaan naar Toscane, om op een andere camping te gaan werken.

Ik voelde mij niet helemaal mezelf op een bepaald moment. Ik besloot in de supermarkt een zwangerschapstest te doen(zo gek zijn wij)........ En ja hoor, ZWANGER!!

Wij hebben aansluitend nog vakantie gehouden en zijn daarna rustig naar Nederland vertrokken. Op zoek naar een huis en werk.

Martijn werkt nu als politieagent bij de recherche, maar gaat na de zomervakantie weer terug in de auto. En ik werk in de zorg. Ik houdt de lieve oudjes gezelschap, doe spelletjes met ze en zorg ervoor dat de mantelzorgers even hun moment kunnen pakken.

Sheady is een energiek en ook lief karaktertje, die ons elke dag weer laat lachen. Sheady vond het trouwens wel prima in mijn buik, want pas met 42 weken!!! werd Sheady gehaald via een keizersnede(ook dat nog ja haha) 

Wij zijn oprecht blij dat Sheady 2 keer in de week bij Michelle mag zijn. En ook kan spelen met de andere lieve kindjes.

Weetje:
'Mahaaam, waarom...' Word je wel eens moe van al die vragen? Niet zo gek: een gemiddelde kleuter stelt 437 vragen per dag.